Antisemitizmle mücadelede ortak adım

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 40 ülkeden 125 parlamenter Londra’da bir araya gelerek “Antisemitizm ile Mücadele Deklarasyonu” hazırladı. Hükümet temsilcilerinin yanısıra uluslararası kurumlarla sivil toplum örgütlerinin de yer aldığı konferans, ayrımcılığa karşı durmayı ve antisemit olarak nitelendirilen her türlü harekete karşı mücadele etmeyi gündeme getirdi

Şalom
25 Şubat 2009 Çarşamba

Medyada antisemitizm söylemlerinin ve Yahudilere karşı saldırıların arttığı bir dönemde düzenlenen Londra Konferansı’na katılan devletler, Yahudi karşıtı eylemlerde bulunanları saptamak ve izole etme kararına imza attılar. Konferansta ayrıca, Holokost’u inkâr eden yabancı lider, politikacı ve kamuoyu sözcülerinin sözlerine tepki gösterilmesi gerekliliği de kararlaştırıldı.

AKP Milletvekili İrbeç’ten ŞALOM’a özel: “Antisemitizmle mücadele etmek gerek”

Antisemitizm ile Mücadele Konferansı’nda Türkiye’yi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç temsil etti. İrbeç, BM’in öngördüğü kültürlerarası diyalogu desteklediklerini, her türlü hoşgörüsüzlüğe karşı olduklarını belirtti. İrbeç, “Nefretle mücadele devlet tarafından yapılmalıdır,” dedi.