Kısa kısa...

Spor
18 Şubat 2009 Çarşamba

Efes Beşiktaş’ı devirdi

Beko Basketbol Ligi’nde 19. haftanın zorlu mücadelesinde kazanan Efes Pilsen oldu! Beşiktaş Cola Turka’ya konuk olan lacivert beyazlılar, oldukça tempolu ve heyecanlı geçen maçı kazandı ve zirvedeki yerini korudu! Ev sahibi Beşiktaş ise rakibini yakalamaya çalışsa da bu sezonki 9. yenilgisini aldı!

ING Bank sponsorluktan çekildi

Hollanda’nın uluslararası bankacılık ve sigorta şirketi ING Bank, 2009 sezonundan sonra, Formula 1 takımı Renault ile yeni bir sponsorluk sözleşmesi imzalamayacağını bildirdi.

Geçen yıl patlak veren küresel mali krizden olumsuz etkilenen, Renault’nun marka sponsoru ING, 2009 sezonundan sonra Formula 1 takımının sponsoru olmayacağını açıkladı. Şirketin Formula 1’e ayırdığı toplam bütçe, 75 milyon avro civarında idi.

Küresel ekonomik kriz, sporda en fazla Formula 1’i etkiledi. Formula 1 takımları için zorunlu kılınan maliyet kısıtlamalarının yanı sıra Honda, yarışlardan çekildiğini açıkladı, Credit Suisse Group’un da sponsorluktan çekildiğini bildirmesi üzerine, BMW Sauber yeni sponsor arayışına girdi.

Renault, geçen sezon markalar klasmanında 4, İspanyol pilotu Fernando Alonso da pilotlar klasmanında 5. sırada yer aldı.

Hiddink işbaşı yaptı

Görevine son verilen Luiz Felipe Scolari’nin yerine Chelsea’de sezon sonuna kadar menajerliği devralan Guus Hiddink yeni takımıyla ilk idmanına çıktı.

Kulübün resmi internet sitesi www.chelseafc.com’a konuşan başarılı orta saha oyuncusu Frank Lampard; Hollandalı çalıştırıcının farkını hemen hissettirdiğini ve takımda herkesin kendisini etkilemek istediğini ifade etti.

“Kendisiyle çalışmaktan ne derece mutlu olacağımız gayet açık. Daha önce yakaladığı başarılar ortada, kimse Hiddink’in hocalığını tartışamaz. Geldiği ilk idmanda bile farkını hissettirdi.”

Ronaldo’dan rakibe tükürük

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United’dan forma giyen Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’nun Derby Country ile oynadıkları maçta rakip takım oyuncusuna tükürürken görüntülendi...

Manchester United’ın yıldız futbolcusu ve FIFA Yılın Futbolcusu Ödülü sahibi Cristiano Ronaldo, Derby Country ile oynadıkları ve 4-1 kazanarak çeyrek finale yükseldikleri FA Cup (İngiltere Federasyon Kupası) maçında rakip takım oyuncusuna tükürürken görüntülendi. İngiliz basınında Ronaldo’nun Derby’li futbolcu Robbie Savage’a tükürürken çekilmiş fotoğrafları yayınlanırken, Savage olayla ilgili olarak, “Neden böyle bir şey yaptığını anlayamadım. O pozisyonda faul vardı ancak kasti bir şey yapmamıştım. Fakat net bir şekilde bana tükürdü” dedi.

Haberlerde, Ronaldo’nun, Savage ile girdiği bir pozisyonda yerde kaldığı ancak yerden kalkarken Savage’ın yardım talebini geri ittiği gibi oyuncuya tükürdüğü aktarıldı.

İngiltere Futbol Federasyonu’nun olayla ilgili olarak Ronaldo’ya ceza vermesinin gündemde olduğu bildirildi.