All Star maçı Batı’nın

NBA’de süper yıldızları buluşturan All Star maçı US Airways Center’da yapıldı! Zaman zaman güzel hareketlere sahne olan, Shaquille O’Neal’in izleyenlere keyifli anlar yaşattığı karşılaşmayı kazanan taraf Doğu Karması’nı 27 sayı farkla mağlup eden Batı Karması oldu: 119-146!

Spor
18 Şubat 2009 Çarşamba

Phoneix’te US Airways Center’da 58.si düzenlenen All Star organizasyonun ilk beşlerini halk oylamasını lider bitiren oyuncular oluştururken, Batı Karması maça şu ilk beşle başladı:

Chris Paul, New Orleans Hornets, Gard

Kobe Bryant, Los Angeles Lakers, Gard

Yao Ming, Houston Rockets, Pivot

Amare Stoudemire, Phoenix Suns, Forvet

Tim Duncan, San Antonio Spurs, Forvet

Doğu Karması ilk 5’ini ise şu isimler oluşturdu:

Allen Iverson, Detroit Pistons, Gard

Dwyane Wade, Miami Heat, Gard

Dwight Howard, Orlando Magic, Pivot

LeBron James, Cleveland Cavaliers, Forvet

Kevin Garnett, Boston Celtics, Forvet

 

Batı Karması’nı Los Angeles Lakers’ın antrenörü Phil Jackson, Doğu Karması’nı ise Cleveland Cavaliers antrenörü Mike Brown yönetti.

New Jersey Nets’in gardı Devin Harris ve Indiana Pacers forveti Danny Granger kariyerlerinde ilk kez All Star olurken, milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu’nun takım arkadaşı Orlando Magic gardı Jameer Nelson ise sakatılığı nedeniyle ilk heyecanını yaşayamadı. Nelson’un yerine Cleveland Cavaliers’ın LeBron James’ten sonraki skorer ismi Mo Wlliams kariyerinde ilk kez All Star’da forma giydi.

Bir başka All Star Toronto Raptors’un yıldızı Chris Bosh’un da sakatlığı nedeniyle forma giyememesi üzerine Boston Celtics’in şutörü Ray Allen kadroya dahil edilmişti.

Kariyerinde 15. kez All Star seçilen, Phoneix Suns formasıyla ile ilk kez bu onura layık görülen Shaquille O’Neal, ev sahibi olduğu geceye yine eğlenceli bir giriş yaparak, taraftarları coşturdu. Yüzüne taktığı beyaz bir maskeyle dans eden dev pivot, klasikleşmiş şovlarından birine daha imza attı.