Or-Ahayim Hastanesi’nden bir hizmet: Terlemeye karşı Botoks

Toplum
18 Şubat 2009 Çarşamba

Botoks hakkında bilmediklerimizi Or Ahayim Hastanesi cildiye Uzmanı Dr. Zehra Doust açıkladı: Botoks terleme tedavisinde vazgeçilmezdir. Terleme sıkıntısı yaşayan hastalar bundan kurtulmak ister ve botoks onların kurtarıcısıdır. Bu tür hastalar için botokstan daha iyi bir tedavi yöntemi yoktur.

Botox tedavisi ve Hiperhidrosis

Hiperhidrosis (aşırı terleme) sosyal ortamlarda bazen hoş olmayan kokuyla beraber aşırı terlemedir. Aşırı terleme için birçok farklı tedavi yöntemi vardır bunlara ağızdan alınan ilaçlar, ameliyat ve düz akım tedavisi dahildir. Tüm bu tedavi yöntemleri aşırı terlemeyi kontrol altına alır ancak pek etkili değildir. Dolayısıyla botoks burada hastaların yardımına koşar ve hatta gece terlemelerini de önler. Botoks kozmetik tedavisi temelli olarak ter üretimini durdurur ve bu şekilde hastaya yardımcı olur.

Botoks kozmetik ve aşırı terleme

Botoks bir botulinum toksinidir ve başka hastalıkların tedavilerinde de kullanılır. Botoks ilk defa 1970 yıllarında kullanılmaya başlanmıştır. Botoks aşırı terlemenin dışında, kırışıklıkların yanı sıra boyun sarkmasını da önler. Kozmetik alanı dışında aşırı terleme (hiperhidrosis) tedavisinde de kullanılır. Hiperhidrosis için botoks tedavisi eşsizdir. Botoks avuç içi ve koltuk altı terlemesinde kullanılır ve hekim tarafından uygulanması gerekmektedir.

Botoks ne zaman kullanılmamalıdır?

Botoks hamile, emziren bayanlarda ve sinirsel hastalıkları olan hastalarda kullanılmaz. Hasta Botoks tedavisinden bir hafta önce veya bir hafta sonra aspirin almamalıdır. Bu süreç içinde hastalar kendine masaj yaptırmamalı ve spor yapmamalıdır. Tedavi edilen bölgeler dört saat boyunca dokunulmamalıdır.