Amatör fotoğrafçı Selim Bonfil’den eğitime katkı

Toplum
18 Şubat 2009 Çarşamba

Amatör fotoğrafçı Selim Bonfil, İzmir İtalyan Kültür Derneği’nde 10-22 Şubat  tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Venedik Festivali” temalı fotoğraf  sergisi açtı.  İzmir Saint Joseph Lisesi mezunu olan Bonfil, sergiden elde edilecek geliri lisenin mezunlar derneğine bağışlayarak yeni kurulan vakfın eğitim projelerine destek vermeyi amaçlıyor.  Çiçekler ve çocuklara yönelik hayvanlar konulu sergilerinden sonra “Venedik Karnavalı”, amatör fotoğrafçının üçüncü kişisel sergisi olma özelliğini taşıyor.

Ruba Fermuar San. A.Ş’de 1984’ten beri yöneticilik görevi yapan Selim Bonfil İtalya’ya yaptığı iş seyahatlerinde tesadüfen Venedik karnavalını izleme olanağı bulmuş. Bu fırsatı değerlendiren  amatör sanatçı bir sergi düzenleyerek “hem Venedik’in büyülü havasını, hem de karnavalda maskelerin ardından gözler aracılığıyla kurulan olağanüstü iletişimi” izleyenlerle paylaşmak istemiş. 

Sergi tarihinin her yıl Şubat ayında üç hafta süre ile kutlanan Venedik festivali ile örtüşmesinin yanı sıra mekan olarak İtalyan Kültür Derneği’nin seçilmesi etkinliği daha da anlamlı kılıyor. Sergi süresince fotoğrafların yanında temayla ilgili çeşitli magnet, kartpostal, kitap ayracı gibi ürünlerin satışı da yapılacak.

Uzun yıllardır fotoğrafçılığı hobi olarak sürdüren Selim Bonfil fotoğraf sanatı hakkındaki görüşlerini şöyle dile getiriyor: “Tüm güzel sanatlarda olduğu gibi, fotoğrafçılar da güzelin peşindedir. Elbette söz konusu olan objenin güzelliğinden çok her objeye yeni bir göz, değişik bir açı ile bakmak, gerçekliğin fark edilmeyen yeni bir yönünü ortaya çıkarmaktır. Yansıtılmak isteneni doğru, başarılı bir biçimde gerçekleştirirken yeni bir şey söylemek, yeni bir yorum getirmektir. Bu yolda benim de çok az da olsa bir katkım olabilmişse, güzelliği sizinle paylaşabilmişsem ne mutlu bana…”