Antakya Medeniyetler Korosu Mistik Sanat Festivali’nde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen ve İBB Kültür AŞ tarafından gerçekleştirilecek olan Mistik Sanat Festivali, 12-16 Şubat tarihlerinde Aya İrini Müzesi, Eminönü Halk Eğitim Merkezi ve Kızlarağası Medresesi’nin yer aldığı tarihi yarımadada gerçekleşecek.

Şalom
11 Şubat 2009 Çarşamba

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü  tarafından organize edilen ve İBB Kültür AŞ tarafından gerçekleştirilecek olan Mistik Sanat Festivali, 12-16 Şubat tarihlerinde Aya İrini Müzesi, Eminönü Halk Eğitim Merkezi ve Kızlarağası Medresesi’nin yer aldığı tarihi yarımadada gerçekleşecek.

Festivalin ilk gününde üç semavi din ve altı mezhebin mensuplarından oluşan Antakya Medeniyetler Korosu saat 20:00’de Sultanahmet Aya İrini  Müzesi’nde sahne alacak. Onbiri  müzisyen toplam yetmiş iki kişiden oluşan koronun diğer üyelerini imam, rahip, rahibe, öğretmen, öğrenci, emekli, manifaturacı, kuyumcu gibi farklı meslek dallarından insanlar oluşturuyor. Mistik Sanat Festivali kapsamında İstanbul’da ilk kez sahne alacak olan topluluk farklı dillerden seslendirecekleri ilahilerin yanı sıra sahneleyecekleri etnik danslarla da festivalin unutulmazlarından olacak. Ayrıca, Mistik Sanat Festivali kapsamında ressam Esti Saül’ün kişisel resim sergisi de yer alacak. 12-16 Şubat tarihleri arasında Aya İrini’de gezilebilecek olan sergide, sanatçının masal dünyası ile gerçek dünyada farklı bir yolculuğu resmettiği eserleri sergilenecek.

Festivale katılmak isteyenler www.kultursanat.org sitesinden detaylar hakkında bilgi edinebilirler.