Sanatta kısa kısa...

11 Şubat 2009 Çarşamba

Aşk Vaziyetleri Karikatür Sergisi SSM’de

Yurtiçi ve dışında sergiler açan, 1985’ten bu yana Cumhuriyet’te çizen ödüllü karikatür sanatçısı Kamil Masaracı, 35. sergisini 12 Şubat- 8 Mart tarihleri arasında Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açıyor. Sevgililer Günü için çizdiği karikatürlerden oluşan serginin açılışında - 12 Şubat Perşembe-  bir ilke de imza atılacak. Sergi açılışına gelenler özel olarak hazırlanan panolara ‘aşka dair’ düşüncelerini özgürce yazıp çizebilecekler. Bu sırada keman - gitar ikilisi eşliğinde söylenen aşk şarkıları da fon oluşturacak. Tel/Faks:0 212 249 01 50

Natalie Clein Borusan Filarmoni ile çalacak

Ünlü viyolonsel sanatçısı Natalie Clein, piyanoda Emre Elivar ve kemanda Atilla Aldemir ile birlikte Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde iki konser verecek. 18 Şubat Çarşamba akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 19 Şubat Perşembe akşamı ise Lütfi Kırdar Konser Salonu’nda gerçekleşecek olan dinletilerde Beethoven ve Rimski Korsakov’dan eserler seslendirilecek.

Safkan Yansımalar

İstanbul Modern Sanat Müzesi Fotoğraf Galerisi’nin yeni sergisi ‘Safkan Yansımalar’da Peter Müller Peter, 12. yüzyıldan bu yana Avrupa saraylarında rastlanan Yeguada de la Cartuja atlarını yepyeni bir yorumla sunuyor. 4 Şubat - 26 Nisan tarihleri arasında gezilebilen sergide Peter Müller Peter, ünlü Avrupalı ressamların tablolarında da resmedilen bu atın, yine bu ünlü tablolarla birlikte fotoğraflarını çekerek çarpıcı öyküler yaratıyor. Küratörlüğünü Engin Özendes’in üstlendiği sergide, 40 adet fotoğrafla birlikte, çekimlerde her biri birer yerleştirme gibi kurgulanarak kullanılan alanları yansıtan altı fotoğraf da ışıklı kutularda gösterilecek. Telefon: 0212 334 73 00

Bruno Barbey’in gözünden İtalyanlar

Yapı Kredi Kültür Merkezi Sermet Çifter Salonu, 13 Şubat- 14 Mart tarihleri arasında sanatçı Bruno Barbey’i ağırlıyor. Geçen yıl, 68 Olayları’na tanıklık eden fotoğrafları ülkemizde sergilenen ve büyük ses getiren Barbey, bu kez de 50 fotoğraftan oluşan “İtalyanlar” serisiyle aramızda. Fas doğumlu Fransız fotoğrafçı hayatının fotoğrafçılıkla geçen kırk yılı boyunca beş kıtada yolculuk etti, “savaş fotoğrafçısı” etiketini reddetse de pek çok askeri çatışmaya şahit oldu. Barbey’nin fotoğraflarında özellikle dikkat çeken nitelik, renkleri özgür ve uyumlu bir şekilde kullanmasıdır. Sanatçı, Légion d’honneur da dâhil olmak üzere pek çok ödül kazandı. Fotoğrafları uluslararası etkinliklerde sergilendi, pek çok müzenin koleksiyonunda yer buldu.

T. Yılmaz ve R. Markham Akbank Sanat’ta

Türkiye’nin en iyi keman solistlerinden biri olan Tuncay Yılmaz, keman resitali ile 13 Şubat Cuma akşamı Akbank Sanat’ta olacak. Mozart, Paradies, Elgar, Beethoven/Kreisler, Brahms/Joachim, Granados/Kreisler’den eserler seslendirecek olan Yılmaz’a Robert Markham piyanosuyla eşlik edecek. Çalışmalarını Türkiye ve Almanya’da sürdüren Yılmaz, 1996 yılından beri T.C. Kültür Bakanlığı Keman Solist sanatçısıdır.

Tel: 0212 286 26 90