kısa kısa...

Dünya
11 Şubat 2009 Çarşamba

M&S’nin yeni yüzü Bar Refaeli

İsrail’in önde gelen uluslararası mankenlerinden Bar Refaeli, dünyaca ünlü perakende zinciri Marks & Spencer’ın Sevgililer Günü için hazırladığı özel koleksiyonun tanıtım yüzü olmaya hazırlanıyor. M&S’den yapılan açıklamada Refaeli’nin özellikle iç çamaşır koleksiyonunu tanıtmı için aranan tüm özelliklere sahip olduğu belirtildi. Bar Refaeli, ayrıca ünlü aktör Leonardo DiCaprio’nun kız arkadaşı olarak da biliniyor.

Holokost proje kurucusu Lani Silver vefat etti

San Francisco’daki Holokost projesinin kurucusu Lani Silver 60 yaşında beyin kanserinden vefat etti. Silver,1981 yılında San Francisco Devlet Üniversitesi’nde profesörlük yaptığı sırada Holokost’tan kurtulanların hikâyelerini toplamaya başlamıştı. 1997 yılına kadar projenin idari yönetmenliğini yapıp 1,700 den fazla kurtulanın anılarını toparladı. Silver aynı zamanda Chiune Sugihara-İkinci Dünya Savaşı sırasında yüzlerce Yahudi’ye Japonya için vize vererek hayatlarını kurtaran Litvanya’da ki Japon konsolos - hakkındaki hikâyesi ile biliniyor.

Nazi avcıları belgeleri Holokost Müzesi’ne bağışlandı

ABD’de saklanan Nazilerin bulunması ve yakalanması çabalarının ayrıntılarını içeren 50.000’in üzerinde belge Washington tarafından Holokost Müzesi’ne verildi. Amerikan Adalet Bakanlığı, son 30 senedir ABD’de saklanan Nazileri bulmak ve yargılamak için gösterdiği çabayı vurgulayan kanıt belgelerinin, işitsel kayıtların ve mahkeme hükümlerinin kopyalarını müzeye teslim etti. Ayrıca, İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudileri öldürmek için tasarlanan planların da ayrıntılarını içeren binlerce mahkeme belgesi ABD’deki Holokost Anma Müzesi’ne bağışlandı. Belge hazinesi yaşayan Holokost kurbanları – ve onları öldürmek isteyen Nazilerin – sayısı zamanla gittikçe azalırken geldi. Adalet hâlâ ABD’de yaşayan Naziler ile ilgili iddiaları içeren bir düzine davayı incelemektedir. Araştırmacılar suçlananların yasal olarak sınır dışı edilmesi içi suçlananın Holokost dönemindeki çalışmalarını kanıtlamak zorundadır.