NBA heyecanı başladı

Dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından biri olan NBA'de yeni sezon salı gecesi başladı. Son şampiyon Boston Celtics'in unvanını korumak, diğer takımların da bu unvanı rakiplerinin elinden almak istiyeceği sezonda ülkemizi de 2 milli basketbolcumuz, Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu temsil edecek

Spor
31 Ekim 2008 Cuma

Basketbolseverlerin merakla beklediği NBA'de yeni sezon heyecanı Salı gecesi son şampiyon Boston Celtics'le Cleveland Cavaliers arasında oynanacak karşılaşmayla başladı. Salı gecesi oynanan karşılaşmalarla birlikte NBA'de normal sezonun açılışı yapılmış oldu ve takımlar Doğu ve Batı Konferans'larında ve kendi gruplarında play-off'lara kalma mücadelesi vermeye başladılar.

NBA'de Türkiye'yi temsil eden basketbolcularımızdan Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic ise Çarşamba gecesi, Gürcü asıllı Türk basketbolcu Zaza Pachulia'nın takımı Atlanta Hawks'ı konuk edecek. Bir diğer milli basketbolcu Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz ise sezonun ilk maçında kendi sahasında Denver Nuggets'ı ağırlayacak.

NBA'de normal sezonun ilk iki günlük maç programı şöyle:

 

Salı

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls

Portland Trail Blazers - LA Lakers

 

Çarşamba

Atlanta Hawks - Orlando Magic

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers

New Jersey Nets - Washington Wizards

Miami Heat - New York Knicks

Indiana Pacers - Detroit Pistons

Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves

Milwaukee Bucks - Oklahama City

Phoenix Suns - San Antonio Spurs

Memphis Grizzlies - Houston Rockets

Denver Nuggets - Utah Jazz

New Orleans - Golden State Warriors

LA Lakers - LA Clippers