Hamilton'dan müthiş tempo!

Spor
22 Ekim 2008 Çarşamba

Şanghay Pisti’ndeki sıralama turlarında 1:36.303’lük derecesiyle en hızlı tur zamanını elde eden Mclaren Mercedes’in İngiliz pilotu Hamilton,  yarışa ilk cepten başlamaya hak kazandı.Formula1 2008 Sezonu'nun 17. ayağı olan 56 turluk Çin Grand Prix’nde muhteşem yarış heyecanı 5.451km uzunluğundaki Şanghay Pisti'nde yaşandı.

Hamilton temposunu 56 tur koruyarak damalı bayrağı ilk sırada gördü ve 2 hafta sonra Interlagos'da yapılacak, sezonun son ayağı olan BrezilyaGP öncesi dünya şampiyonluğu yolunda dev bir adım attı. Yarış içinde sıkıntı yaşamayan İngiliz pilot 2 planlı pitstopta da hata yapmayınca yarışı çok da zorlanmadan kazandı.

Sıralama turlarında Ferrari takımının Fin pilotu Kimi Raikkonen, 1:36.645 ile ikinci sırayı alırken, takım arkadaşı Brezilyalı Massa ise üçüncü oldu.

Yarışa üçüncü cepten başlayan Ferrari sürücüsü Felipe Massa bitime 8 tur kala kendisine yol veren takım arkadaşı Kimi Raikkonen'den devraldığı ikinciliği finişe kadar koruyarak şampiyonluk umutlarını 2 hafta sonra Interlagos'ta yapılacak Brezilya Grand Prix’ne taşımayı başardı.

Son dünya şampiyonu Kimi Raikkonen ikinci cepten başladığı yarışta pozisyonunu 48 tur korusa da birincilikten umudunu kesince takım arkadaşı Felipe Massa'ya yol verdi ve podyumun son basamağına geriledi.

Çin Grand Prixi öncesinde Lewis Hamilton ve Felipe Massa dışında şampiyonluk umudunu koruyan tek isim olan BMW Sauber pilotu Robert Kubica kendisine gereken puanları elde edemeyince Brezilya Grand Prix’i öncesi şansını matematiksel olarak da yitirmiş oldu.

Lewis Hamilton için Çin Grand Prixi rüya gibiydi; İngiliz sürücü 2 serbest antrenman seansında en hızlı isim oldu, sıralamalarda pole pozisyonunu aldı, yarış içinde en hızlı turu attı ve damalı bayrağı ilk sırada görerek 10 puanı hanesine yazdırdı.