En çok kazanan Roger Federer

Dünya klasmanında Rafael Nadal’ın ardından ikinci sırada bulunan İsviçreli raket Roger Federer, “Tüm Zamanların En Fazla Para Ödülü Kazanan Tenisçisi” unvanını elde etti

Spor
22 Ekim 2008 Çarşamba

ATP'den yapılan açıklamada, bu haftaki Madrid Masters Kupası'nda kazandığı para ödülü miktarını 43 milyon 300 bin dolara yükselten, ABD Açık'ta üst üste beş kez şampiyon olan Federer, ''Tüm Zamanların En Fazla Para Ödülü Kazanan Tenisçisi'' olmayı başararak, bu unvanın eski sahibi ABD'li Pete Sampras'ı geride bıraktı.

Sampras, 14 ''Grand Slam'' şampiyonluğu ile 43 milyon 280 bin 489 dolar kazanmıştı.

Federer, yaptığı açıklamada, bu unvanı almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ''Tenisi para için oynamıyorum, ancak başarılıyım'' dedi.

Nadal’ın tahtı sağlam…

Dünya klasmanının zirvesinde yer alan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Madrid'de yarı final oynayarak topladığı puanlarla 2008 yılında unvanını sürdürmeyi garantiledi. ATP tarafından açıklanan dünya klasmanında 7 bin 100 puanla ilk sırada yer alan Fransa Açık ve Wimbledon Şampiyonu Nadal, 2008 yılı sonuna kadar bu unvanını korumayı garantiledi. Klasmanda ikinci sırayı 5 bin 805 puanla İsviçreli Roger Federer alırken, üçüncü sıranın sahibi ise 4 bin 575 puanla Sırp Novak Djokovic oldu.

Madrid'de final oynama başarısı gösteren ancak Andy Murray'e yenilerek kupayı kaybeden Fransız Gilles Simon ise ATP sıralamasında ilk 10 içine girmeyi başardı.