Hazan Maçoro ebediyen sustu

Elli yılı aşkın bir süre İstanbul’un en büyük sinagoglarında, muhteşem sesi, makamları ve yorumuyla kitleleri etrafında toplayan, başarılı “hazanlık” görevinde uluslararası şöhrete sahip İsak Maçoro yaşama veda etti

Toplum
22 Ekim 2008 Çarşamba

1918 yılında Hasköy’de dünyaya gelen ve güzel sesi ile küçük yaşta göze çarpan Hazan İsak Maçoro uzun yıllar cemaatimize hizmet verdi. Hazanlık kariyerine 1939 yılında Knesset Sinagogu’nda başlayan Maçoro, aldığı çok yönlü eğitimle tenor sesini hem alafranga, hem alaturka makamlara uyarlayacak şekilde geliştirdi. Dönemin ünlü hahamları tarafından dini açıdan eğitilen Maçoro, 1950’de açılan Neve Şalom Sinagogu’nda hazan olarak görev yaptı.

Şişli Sinagogu’ndaki hazanlık görevini 1965’ten 1979 yılına kadar sürdürdü. 1981’de görevlendirildiği Büyükada sinagogunda emekli olana kadar çalıştı. Sesi, mesleğindeki yeteneği, bu alandaki bilgi birikimiyle yıllarca cemaatimizin takdirini toplayan, uluslararası üne sahip Hazan İsak Maçoro 23 Ekim Perşembe günü son yolculuğuna uğurlanacak.