“Türkiye Sinagogları” görkemli bir sergiyle tanıtıldı

İzzet Keribar’ın zengin görselleri, Naim Güleryüz’ün yazılı içeriğiyle, yüzyıllardır bu coğrafyada yaşayan Türk Musevi Cemaati’nin tarihi ve kültür zenginliklerini belgeleyen “Türkiye Sinagogları” adlı albüm/kitabın tanıtımı ve sergisi 19 Ekim Pazar günü gerçekleşti

Toplum
22 Ekim 2008 Çarşamba

Gözlem Yayıncılık tarafından hayata geçirilen iki ciltlik “Türkiye Sinagogları” kitabının 19 Ekim Pazar günü Casa Dell’Arte’de gerçekleşen tanıtım sergisi büyük ilgi gördü.

Kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı sergiyi, başta Hahambaşı Rav İsak Haleva olmak üzere, Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya, cemaat idarecileri, sinagog vakıf başkanları ve sanatseverler izledi.

KİTABA BÜYÜK İLGİ

Etkinlikte, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar ile araştırmacı Naim Güleryüz, tasarımını Joelle Danon İmamoğlu’nun yaptığı “Türkiye Sinagogları” kitabını okurlara birlikte imzaladılar. İngilizce ve Türkçe lisanlarında hazırlanan “Türkiye Sinagogları” kitabı, Casa Dell’Arte’de gerçekleşen tanıtım gününde ilk kez satışa çıkarıldı. Türk Musevi Cemaati’nin tarihi ve kültürel zenginliğini belgeleyen bir eser olma niteliğini taşıyan “Türkiye Sinagogları” kitabı Frankfurt Kitap Fuarı’nda Gözlem Yayınları standında tanıtıldı.