Televizyonda Tevrat okumaları

Kültür
8 Ekim 2008 Çarşamba

Papa XVI. Benedict, ilk okumayı yaparak İtalyan televizyonunda düzenlenen “Tevrat Okumaları”nı başlattı. Okuyucular arasında üç eski devlet başkanı ile Oscar sahibi aktör Roberto Benigni de yer alıyor.

Roma’daki Jerusalem Kilisesi’nde düzenlenen ve Tekvin’den başlayarak Tevrat’ın okunacağı bir televizyon programına 2 bin ünlü okur katılacak. İlk okumayı başlatacak olan Papa XVI. Benedict’in kaydı Vatikan’da yapılacak. Senatör Giulio Andreotti, eski devlet başkanları Francesco Cossiga, Oscar Luigi Scalfaro ve Carlo Azeglio Ciampi, Silvio Berlusconi’nin merkez-sağ hükümetinden bazı bakanlar, yardımcısı Gianni Letta okuyucular arasında yer alacaklar.

Eğlence dünyasından “Life Is Beautiful” filmiyle Oscar Ödülü kazanan Roberto Benigni, yönetmen Michele Placido ve tenor Andrea Bocelli, Tevrat’tan bölümler okuyacak ünlüler arasında bulunuyorlar.

Televizyonda bir hafta sürecek bu programa Müslümanlar ve Yahudiler de katılacak. Roma Başhahamı Riccardo Di Segni girişime saygı duyduğunu belirtmesine rağmen Yeni Ahit’ten de bölümler okunacağı için bu etkinlikte yer alamayacağını bildirdi.