Karnit Goldwasser eğitim televizyonunda

Kültür
8 Ekim 2008 Çarşamba

Lübnan Savaşı sırasında Hizbullah tarafından kaçırılan iki askerden biri olan ve birkaç ay önce İsrail’e naşı gönderilen Ehud Goldwasser’in eşi Karnit Goldwasser, eğitim televizyonunda çalışacak.

Son iki yılını Hizbullah’ın elinde esir olan eşi Ehud Goldwasser’i kurtarmak girişimlerinde ülkesinde ve ülke dışında medyaya sık sık çıkan, farklı ülke liderleriyle görüşen Karnit Goldwasser’in bu mücadelesi birkaç ay önce eşinin naşının İsrail’e gönderilmesi ile son buldu. Son yıllarda yaşadığı travmadan kurtulmaya çalışan Karnit Goldwasser, İsrail’in Channel 2 kanalında çocukların eğitimine yönelik “Osim Seder” adlı bir televizyon programına başlıyor. Technion İniversitesi çevre mühendisliği bölümü mezunu olan Karnit Goldwasser, üniversitede araştırmacı olduğu önceki yaşamına henüz dönmeye hazır olmadığını belirtti. Yaşadığı trajedi öncesinde de medyaya sıcak baktığını ifade eden genç kadın; “İsrail halkının bizler için yaptıklarından ve bu denli destek olmasından sonra ben de bu halk için bir şeyler yapmak zorunluluğunu duyuyorum” dedi.

İsrail Eğitim Televizyonu genel Müdürü Yaffa Vigodsky; “Saygı duyduğumuz Karnit Goldwasser’in eğitim grubumuza katılarak bizimle çalışacak olmasından mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.