Kanada’da vekil adayı Yahudilerin tepkisini topladı

Altı sene önce yazdığı bir makalesi ortaya çıkan Kanada Liberal Parti Winnipeg milletvekili adayı Lesley Hughes’un adaylıktan çekilmesi istendi

Dünya
8 Ekim 2008 Çarşamba

Kanada Liberal Parti Winnipeg milletvekili adayı Lesley Hughes’un geçmişte antisemit yorumlar içeren bir makale yazdığı ortaya çıktı. Bunun üzerine parti Hughes’un adaylıktan çekilmesi istendi.

Hughes’un bundan altı yıl önce yazdığı makalede 11 Eylül saldırıları sırasında İsrail haberalma birimlerinin ABD  Yönetimi’ni uyardığı ve İsrail vatandaşlarının saldırı öncesinde kuleyi tahliye ettikleri iddiası yer almıştı.  

Makalenin ortaya çıkması üzerine Kanada Yahudi cemaatleri tepki göstererek Liberal Parti’nin aday değiştirmesini istedi. Yahudi oylarını kaybetmek istemeyen Liberal Parti Başkanı Stüphane Dion ise bir açıklama yaparak partisinin hoşgörü ve çok kültürlülüğe bağlı olduğunu söylerken Hughes’u da istifaya çağırdı.

Hughes ise  yazdığı makalede antisemit duyguların yer almadığının çok açık olduğunu iddia ederken Winnipeg’deki Yahudi Cemaatini her zaman desteklediğini söyledi. Hughes 14 Ekim’de yapılacak seçimlere bağımsız aday olarak yine de katılacağını açıkladı.