UÖMO da “Anneli Play Grup“ başlıyor

Toplum
17 Eylül 2008 Çarşamba

Bu yıl ilk defa Ulus Özel  Musevi Okulları  15- 24 ay aralığındaki çocuklara eğitim verecek.

Ulus Özel Musevi Okulları 14 Eylül Pazar günü,  yüzü aşkın 2006-07 doğumlu minik ve ailesini UÖMO Anaokulu’nda düzenlenen “Ben Büyüdüm” partisinde ağırladı.

Partide; bu yıl ilk defa 15 - 24 ay aralığındaki miniklere eğitim vereceklerini ve yaz boyunca gerekli tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi projeye destek verecek olan Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Programı Eğitmeni Dr. Mine Göl Güven’i velilerle tanıştırdı.

Konuşmasında Kaspi “Okul öncesi eğitimin önemi son yıllarda ülkemizde de çok sık vurgulanmaya başladı. Bu eğitim sayesinde, çocukların bilişsel ve fiziksel zekaları olumlu yönde gelişirken, anne çocuk iletişimini de güçleniyor. Cemaatimizden gelen yoğun talepler doğrultusunda uzun zamandır Anneli Play Grup programı üzerinde çalışıyoruz. Ekim ayı içerisinde eğitime başlayacağız” diyerek 15 Eylül itibariyle “Play Grup” kayıtlarının başladığını belirtti. UÖMO ve Minix Anaokulu’nun uzman eğitim kadrosunun organize ettiği partide, farklı oyunlarla eğlenen minikler, yaklaşmakta olan Roş-Aşana bayramının sembollerini boyadılar, müzik odasında gerçek müzik aletleriyle tanıştılar. Gün boyunca  anneleriyle yoga yapan, bahçede özel olarak hazırlanan duvar panosunu gönüllerince boyayan, su havuzundaki balıkları yakalamaya çalışan miniklerin heyecanı  görülmeğe değerdi.

Etkinlikte yer alan ve Ekim ayında Tarabya’da açılacak olan “My Gym Tarabya” standında da eğlenceli saatler geçiren minikler, partide aynı zamanda yeni arkadaş edinme  fırsatını da buldular.

Kantin terasındaki  ikram ve kukla gösteriyle son bulan  partide konuklara  yaklaşan Roş-Aşana  Bayramının simgesi olan elma reçeli hediye edildi.