SANATTA KISA KISA...

10 Eylül 2008 Çarşamba

Schneidertempel Sanat Merkezi’nde Betsy Sullam Heykel Sergisi

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev yapan Betsy Sullam, 1994 yılından bu yana çeşitli karma sergilere katılıyor, kişisel sergiler açıyor. Sanatçının, heykel çalışmalarının ve enstalasyon-mekan-video projelerinin yanısıra uygulanmış pek çok takı tasarımı projesi ile workshop çalışmaları bulunmaktadır.

Sullam, 2006 yılında ilkini açtığı “makineleşme süreci” temalı heykel sergisinin devamı niteliğindeki ikinci sergisini 18 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında, Schneidertempel Sanat Merkezi’nde sanat severlerle buluşturuyor. Sergide, heykellerin diliyle insanların aynılaşıp makineleştiği anlatılıyor.

Tel: 0 212 249 01 50

Je m’appelle Apel  /  Benim Adım Apel

Galeri Apel Sanatçıları Sergisi

Adını ilk iki katında yeraldığı yüzkırk yıllık Apelyan Apartmanı’ndan alan Galeri Apel, 10. kuruluş yılını kutluyor. Üretimleriyle 1998’den bu yana galerinin daima yanında olan sanatçılar, « Benim Adım Apel »  başlıklı sergi ile Apel çatısı altında yeni yorumlarıyla ortak bir tema etrafında buluşmakta. Eylül ayında üç mekâna yayılacak olan serginin bir bölümüne İstanbul Fransız Kültür Merkezi ev sahipliği yaparken bir diğer bölümü de Tophane’deki Tütün Deposu’nda izlenebilecek. Galatasaray’daki Galeri Apel mekânı ise Canan Pak’ın kişisel sergisine ev sahipliği yapacak.

Galerinin 10 yıllık geçmişinin özeti, 10. yıl etkinliklerine eşlik eden bir katalogla sanatseverlere sunulacak. Nuran Terzioğlu küratörlüğündeki sergilere katkıda bulunacak sanatçılardan bazı isimler: Balkan Naci İslimyeli, Suzy Hug Levy, Yücel Kale, Gülsün Karamustafa, Nermin Kura, Henny van Leeuwen, Raziye Kubat, Lerzan Özer, Azade Köker

Galeri Apel Sanatçıları Sergisi (12 Eylül - 10 Ekim)

İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde

Canan Pak kişisel sergisi (11 Eylül - 11 Ekim) Galeri Apel’de

Galeri Apel Sanatçıları Sergisi (13 Eylül - 7 Ekim)  Tütün Deposu’nda

www.galleryapel.com

Bubi Galeri Artist Berlin'de

Çağdaş Türk sanatının özgün isimlerinden Bubi, sezonun ilk sergilerinden birini 13 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında Galeri Artist’in Berlin şubesinde gerçekleştiriyor. Mac Art Gallery ve Galeri Artist işbirliği gerçekleşecek olan sergide üslup karşıtlığı ile bilinen sanatçı yeni ürettiği kafesleri Alman Koleksiyonerleri ile buluşacak. Bilgi için: T: 0212 343 85 40-41

Karanlıktaki Adam

Paul Auster’ın son romanı ‘Karanlıktaki Adam’, Can Yayınları tarafından bütün dünyayla eş zamanlı olarak yayınlandı.  Amerikalı ustanın en politik yapıtı olarak nitelendirilen eserde yazar savaşı ve kendi ülkesinin politik tutumunu bir ailenin üç kuşağının acılarından yola çıkarak eleştirdiği sarsıcı bir roman. August Brill, erkek arkadaşı Irak’ta vahşice öldürülen torunu ve dul kızıyla birlikte yaşayan, 72 yaşında eski bir kitap eleştirmenidir. Uykusuzlukla mücadele etmek için geceleri kendi kendine öyküler anlatır. Ve bir gece, ABD’nin Irak yerine kendi kendisiyle savaştığı bir öykü kurar. Gecenin rengi koyulaştıkça, bu kanlı iç savaş hikâyesi de gerçekle fantastiğin, anılarla hayallerin iç içe geçtiği bir anlatıya dönüşecektir.

Ha Hayat Ha Edebiyat

Mahşerin Dört Atlısı, Alfabetika ve Doku'dan Sıfır'a adlı kitaplarından tanıdığımız çıkan İshak Reyna’nın son kitabı ‘Ha Hayat Ha Edebiyat’ Everest Yayınları’ndan çıktı.

Eser, yazarın azınlıklar ve yemek kültürlerinden Kınalıada'ya, iş hayatının zorluklarından eğitim sisteminin tuhaflıklarına, Elias Canetti hakkında gözlemlerinden kendi kitaplığıyla ilişkisini anlattığı denemelerinden oluşuyor.