Kısa kısa...

Dünya
10 Eylül 2008 Çarşamba

Hayfa Film Festivali Woody Allen filmi ile açılıyor

14 Ekim tarihinde başlayacak 24.Uluslararası Hayfa Film Festivali’nin, açılış filminin yönetmenliğini Woody Allen’ın yaptığı ‘Vicky Cristina Barselona’ olmasına karar verildi. Penélope Cruz, Javier Bardem, Scarlett Johansson ve Patricia Clarkson’ın rol aldığı film yaz tatillerini Barselona’da geçiren, iki genç Amerikalı kadının dâhil olduğu aşk üçgenini konu alıyor. Toplam 170 filmin gösterileceği festivalde, Nuri Bilge Ceylan’ın “Üç Maymun”u da yer alacak.

Odada televizyon gençlerin sağlığını etkiliyor

İsrail’deki Hayfa Üniversitesi’nin, 444 ortaokul öğrencisi üzerinde yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını göre gençlerin yatak odalarında televizyon bulunması sağlıklarını kötü etkiliyor. Araştırma, odalarında televizyon olan gençlerin yaşıtlarının ortalamasından bir saat sonra uykuya daldığını, ancak sabahları diğerleri ile aynı saatte kalktığını gösterdi. Gençlerin hafta arası günde ortalama dokuz saat uyuduğu belirlenirken, bu sürenin odasında televizyon olan çocuklar için daha kısa olduğu vurgulandı. Araştırmaya katılanların dörtte biri de yemeklerini televizyon karşısında yediklerini belirttiler. Uzmanlar, televizyon karşısında yemek yemenin daha fazla kalori alımına ve obezite riskine yol açtığı konusunda ebeveynleri uyarıyorlar.

 

İsrail’de organik gıda devlet kontrolünde

İsrail Hükümeti, 1 Eylül itibariyle ülkede yetiştirilen ve satışa sunulan tüm organik gıdaları kontrol etme uygulaması başlattı. Tarım Bakanlığı’nın kontrolünde gerçekleşecek uygulamada, onay sertifikası olmayan ürünler satılamayacak. Bakanlık yetiştirilen ve satılan ürünlerde yapay gübreler veya katkı maddeleri olup olmadığını teyit edecek. Yeni yasa ile ayrıca, normal ürünlerle organik ürünleri bir arada satan yerlerin, organik ürünler için ayrı bir reyon oluşturma zorunluluğu getirildi.