Ginet & Sami Eskenazi ödülleri sahiplerini buldu

Toplum
10 Eylül 2008 Çarşamba

8 Eylül Pazartesi günü, Ulus Özel Musevi Okulları İlköğretim ve Lise açılış töreni, Amram Oditoryumu’nda Cemaat Başkan Vekili Sami Herman, UÖMO Vakfı Üyeleri, UÖMO dostları ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

Her yıl okulun açıldığı ilk gün verilmesi gelenekselleşen Ginet Sami Eskenazi Ödülleri’ni bu yıl alkışlarla ÖSS’deki başarılarıyla fen alanında Beti AZUZ, Sosyal Bilimler alanında Doris Hason  ve OKS’de en yüksek puanı alarak eğitimine UÖML’de  % 80 başarı bursu ile devam etmeye hak kazanan Selim Mizrahi aldı.

 Edebiyat öğretmeni Filiz Poyraz’ın sunduğu Lise töreninde, Lise Müdürü Funda Kara konuşmasına Türkiye Hahambaşısı Rav. İsak Haleva’nın mesajını okuyarak başladı. Okula yeni gelen hazırlık sınıflarına ve nakil öğrencilere hoş geldiniz diyen Kara, okulun ilk günü arkadaşlarını yalnız bırakmayan mezun öğrencilere gelenekselleşen % 100 ÖSS başarılarından dolayı teşekkür etti ve bu geleneğin uzun yıllar devam edeceğine inandığını belirti. Ayrıca Kara törende,  Polonya Bilim Akademisi’nin düzenlediği First Step to Nobel Prize in Physics ( Nobel’e İlk Adım)Yarışması’nda “Onur Ödülü” alarak Türkiye’ye ve okuluna böylesine önemli  bir ödülü kazandıran  11.sınıf öğrencisi Berk Diler’e ve Danışman öğretmeni Talha Kılıç’a  birer teşekkür plaketi sundu. Törene katılan Cemaat Başkan Vekili Sami Herman da öğrencilere ve velilere    seslendi. UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi’nin konuşmasıyla törene devam edildi. Kaspi konuşmasında;  bu yıl ilk defa üç şube olarak açılan birinci sınıf, Hazırlık sınıfları ve ara sınıflara gelen nakil öğrencilerle cemaatin büyük bir oranına eğitim vereceklerini, bu büyük sorumluluğun bilincinde yaz boyunca yaptıkları etkili çalışmaları  anlattı. Kaspi daha sonra sahneye her yıl öğrencileri motive etmek, başarılarını desteklemek amacıyla ödüllendiren Ginet Sami Eskenazi’yi ve ödül alan öğrencileri davet etti. Doris Hason, Beti Azuz ve Selim Mizrahi teşekkürlerini ifade eden birer konuşma yaptılar. İngilizce öğretmeni Emma Snow’un hoş geldiniz konuşması ve öğrenci Birliği Başkanı Lara Talvi’nin konuşması ile lise töreni sona erdi.

 Lise töreninin ardından, yapılan İlköğretim törenini Türkçe öğretmeni Zeynep Adıgüzel sundu.  Tüm öğrencilere sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı dileyen İlköğretim müdürü Emine Kandemir yeni gelen öğrenci ve velilere “ Aramıza katılmakla bizleri onurlandırdınız, gururlandırdınız” sözleriyle seslendi.  Öğrencilerin ve velilerin alkışları arasında sahneye gelen ilköğretim kadrosunun ardından, %80 başarı bursu ile okulunda okumaya hak kazanan Selim Mizrahi kendisini liseye başarıyla hazırlayan öğretmenlerine ve okuluna bir teşekkür konuşması yaptı.