Toplumdan haberler

Toplum
10 Eylül 2008 Çarşamba

Bensiyon Pinto ile imza günü

Türk Musevileri Cemaati Onursal Başkanı Bensiyon Pinto’nun anılarını topladığı “Anlatmasam olmazdı-Geniş Toplumda Yahudi Olmak” adlı kitabının imza günü Şalom Gazetesi’nin katkılarıyla 21 Eylül Pazar günü 16.00- 19.00 saatleri arasında Sofa Otel Art 8 Lounge’da gerçekleşecek.

Adres: Teşvikiye Cad. No: 41 (City’s Alışveriş Merkezi karşısı)

5769 yılı (2008-2009) Halilaları hazır

Hahambaşılık bünyesinde çalışmalarına devam eden Kisba Gemilut Hassadim koordinasyonunda hazırlanan 5769 yılı halilaları’nın dağıtımına Şalom Gazetesi tarafından başlandı. Yetkililer halilaları eline ulaşmayanların Hahambaşılığa başvurmaları gerektiğini belirttiler.

Golden Age dostları Kuzguncuk’taydı

Golden Age Dostları 4 Eylül Perşembe günü 150 kişilik katılımla Kuzguncuk Sinagogu’nda buluştu. Kuzguncuk semtinde ikamet edenlerin de katıldığı günde Rıfat Pala’nın sunduğu müzik eşliğinde öğlen yemeği yendi. Kuzguncuk Sinagogu Hanımlar Kolu Başkanı Adela Halyo ve arkadaşlarının güler yüzü, misafirperverliği ve hazırladıkları zengin tatlı ikramları misafirlerin mutluluğunu artırdı.  Günün sonunda Golden Age Komisyonu Başkanı Meri Maya, Rıfat Pala’ya teşekkür sertifikası sundu. Ayrıca bu güzel günü bir arada paylaşmayı sağlayan Kuzguncuk Bet-Yaakov Sinagogu Vakfı Başkanı Beto Adato ve Yönetim Kurulu ile Adela Halyo ve Hanımlar Kolu arkadaşlarına birer teşekkür mektubu verdi.

Kemer Şaar Aşamayim Sinagogu’nda Bar-Mitzva töreni

6 Eylül Cumartesi günü Liza-Cako Sucaz’ın oğulları Mert’in Bar-Mitzva töreni Kemer Şaar-Aşamayim Sinagogu’nda kalabalık bir yahid kitlesinin katılımıyla gerçekleşti. Misafirler, okula başlayacak olan öğrencilerin için okunan başarı duasının ardından Ronit Bueno’nun hazırladığı seuda ile ağırlandılar.