“İstanbul Bir Masaldı” Almanya’da yayınlanıyor

Toplum
10 Eylül 2008 Çarşamba

Yazar Mario Levi’nin “İstanbul Bir Masaldı” adlı romanı geçtiğimiz yıl İtalya’da yayınlanmıştı. Eser, bu ay (Eylül) içinde Almanya’da kitapseverlerin beğenisine sunuluyor olacak.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında, Mario Levi’nin “İstanbul Bir Masaldı” adlı romanı, ülkemizde elde ettiği başarıyı takiben İtalyancaya çevrildi. 2000 yılında “Yunus Nadi Ödülü”nü kazanan roman, İtalyan okurlar tarafından beğeni topladı ve Levi, Siena’da düzenlenen kitap fuarına onur konuğu olarak davet edildi, imza günleri düzenlendi.

İki yıldır Kalem Ajansla çalışmaya başlayan Mario Levi’nin eseri, bu ay (Eylül) içinde Almanya’daki kitapevlerinde yerini alacak. Barbara Yurtdaş tarafından çevrilen eser, Suhrkamp yayınevince Alman kitapseverlerin beğenisine sunulacak. Romanın yayınlanmasıyla birlikte Mario Levi, 19 Eylül’de Berlin’de romanından bir okuma gerçekleştirecek. Ekim ayında Frankfurt Kitap Fuarı’nda ise Levi, Perihan Mağden ile birlikte bir okuma akşamına katılacak ve ayrıca “Türkiye’nin renkleri ve sesleri” konulu panelde bir konuşma yapacak.

Münih ve Köln dâhil Almanya’nın birçok şehrinde okuma ve konuşmalara katılacak olan Mario Levi duygu ve düşüncelerini, “Almanya’yı sadece Avrupa’nın değil dünyanın en önemli ülkelerinden biri olarak görüyorum. Kitabımın Almanca da çıkacak olması benim için çok büyük bir önem taşıyor. Suhrkamp, Almanya’nın en büyük kitapevlerinden birinde romanımın yayınlanmasından ötürü umutlanıyorum. Her ne kadar Almanca bilmiyorsam da bugüne kadar birçok Almancadan çeviri eser okudum. Franz Kafka, Elias Canetti, Stephan Zweing’in çevirilerini okudum. Bu yazarların dilinde yayınlanmak beni heyecanlandırıyor” sözleriyle dile getiriyor.