Sanatta kısa kısa...

3 Eylül 2008 Çarşamba

Ünlü Şef Zubin Mehta İstanbul’da

Avrupa Kültür Başkenti Uluslararası Boğaziçi Festivali kapsamında Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası, Şef Zubin Mehta yönetiminde 3 Eylül akşamı Aya İrini Kilisesi’nde bir konser verecek. Kurulduğu günden bu yana müzik çevrelerindeki etkisini sürdüren Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası, klasik müziğin starlarını, solist ve orkestra şefi olarak bünyesinde barındırmasıyla da tanınıyor.

Önemli kayıtlara, radyo ve televizyon performanslarına imza atan ve bunun sonucunda Grammy alan orkestra, görkemli performanslarını onursal şefi Zubin Mehta ile sürdürüyor. Bu dünya çapındaki orkestra, “Avrupa Kültür Başkenti Uluslararası Boğaziçi Festivali” aracılığıyla ilk kez Türkiye'ye geliyor.

Nelli imzalı mikroplara karşı tuz kolyeler

Takı sanatçısı Nelli Gavriyeloğlu mikroplara karşı tuz kolyeler tasarladı.Asırlardır Tuz’un insan sağlığında pozitif  etkisi olduğu bilinir.

Zamanımızın çoğu kapalı mekanlarda,televizyon, bilgisayar, telefon, elektrikli lamba ve makinelerin yanında geçiyor. Bütün bunlar çoğumuza stres,yorgunluk gibi  negatif enerji olarak döner.Tuz, insan ısısı ile bu negatif ısınları yok ederek aynı zamanda bizleri negatif enerji saçan insanlardan koruyor. Tel:0212 2921792

“Vecd Halleri” Akbank Sanat’ta

Ali Akay ve Levent Çalıkoğlu’nun küratörlüğünü yaptığı, Banu Cennetoğlu, Seza Paker, Nasan Tur katıldığı  "Vecd Halleri" sergisi, 5 Eylül - 19 Ekim  tarihleri arasında Akbank Sanat’ta görülebilir. Sergi açılışı: 4 Eylül Perşembe, saat:18.30 

Tel:0212 286 26 90