Amerika Açık'ta sona yaklaşırken…

Teniste yılın dördüncü ve son grand slam turnuvası olan ABD toplam 10 seribaşı isim turnuvaya veda etti

Spor
3 Eylül 2008 Çarşamba

ABD'nin New York kentindeki USTA Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi kortlarında, bu yıl 128'incisi düzenlenen turnuvada toplam 20 milyon 657 bin dolar para ödülü dağıtılacak. Turnuvanın 6'ncı gününde tek erkekler ve tek bayanlarda toplam 10 seribaşı isim turnuvaya veda ederken, tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Rafael Nadal ile tek bayanlarda Williams kardeşler tur atladı.

Tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, Sırp Viktor Troicki'yi zorlanmadan 3-0 geçerek yoluna devam etti.

6 numaralı seribaşı İngiliz Andy Murray, Avusturyalı Juergen Melzer'i, 10 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka da, İtalyan Flavio Cipolla'yı 3-2 yenerek tur atladı.

Elenen seribaşları

Tek erkeklerde 5 seribaşı isim elendi. 4 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer, Japon Kei Nishikori'ye  3-2 yenildi. Ev sahibi ülkenin şampiyonluk umudu Andy Roddick de tur atlayan tenisçiler arasındaydı. İtalyan Andreas Seppi karşısında çok başarılı servis kullanan Roddick, maçı 3-0 kazandı. 7 numaralı seribaşı Arjantinli David Nalbandian, 32 numaralı seribaşı Fransız Gael Monfils'e numaralı seribaşı ABD'li James Blake, vatandaşı Mardy Fish'e , 14 numaralı seribaşı Hırvat Ivo Karlovic ise ABD'li Sam Querrey'ye 3-0 yenilerek turnuvadan elendi.

16 numaralı seribaşı Fransız Gilles Simon da 17 numaralı seribaşı Arjantinli Juan Martin Del Potro'ya 3-2 yenilerek turnuvaya veda etti. Tek bayanlarda  3'üncü tur maçları tamamlandı. 6 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina, İsviçreli Timea Bacsinszky'yi 2-1 yenerek yoluna devam etti. 32 numaralı seribaşı Fransız Amelie Mauresmo, Fransız Julie Coin'i  2-0 yenerek tur atladı. ABD'li Williams kardeşlerden 4 numaralı seribaşı Serena, 30 numaralı seribaşı Japon Ai Sugiyama'yı, 7 numaralı seribaşı Venus ise 27 numaralı seribaşı Ukraynalı Alona Bondarenko'yu 2-0 eledi.  9 numaralı seribaşı Polonyalı Agnieszka Radwanska, 18 numaralı seribaşı Slovak Dominika Cibulkova'yı setlerle 2-0, 16 numaralı seribaşı İtalyan Flavia Pennetta, 19 numaralı seribaşı Rus Nadia Petrova'yı  2-1, Alman Anna-Lena Groenefeld ise 17 numaralı seribaşı Fransız Alize Cornet'i  setlerle 2-0 yenerek bir üst tura yükseldi.

 

Çeyrek finale giderken

Erkeklerde bir numaralı seri başı Rafael Nadal, zorlanmasına karşın çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde en ilginç karşılaşma ise Williams kardeşler arasında oynanacak. Kariyerinde ilk kez bir grand slam turnuvasına 1 numaralı seri başı olarak katılan Rafael Nadal, 4. turda Amerikalı Sam Quarrey ile karşılaştı.

İlk seti 6-2 kazanan Nadal, ikinci seti 7-5 kaybetti. Üçüncü set tie-break ile Nadal'ın oldu. Büyük çekişmeye sahne olan son seti de 6-3 kazanan İspanyol raket, çeyrek finale yükselen taraf oldu. Turnuvanın 6 numaralı seri başı Andy Murray ile 10 numaralı seri başı Stanislas Wawrinka'yı karşı karşıya getiren maçta ise İskoç raketin büyük üstünlüğü vardı ve Murray 3-0lık skorla  İsviçreli rakibini turnuvanın dışına itti.

Murray'nin çeyrek finaldeki rakibi, Japon Kei Nishikori'yi 3 set sonunda geçen, genç yıldız Arjantinli Bayanlarda ise Venus Williams, Polonyalı Agnieszka Radwanska'yı çok rahat bir oyunla geçti ve  adını çeyrek finale yazdırdı.

Kardeşi Serena , Fransız Severine Bremond'u 6-2'lik iki sette geçerek çeyrek finale yükseldi. İki kardeş çeyrek finalde yarı final mücadelesi yapacak. Sezonun en formda isimlerinden Dinara Safina da, çeyrek finale yükselen bir başka tenisçi oldu. Rus raket, Alman Anna Leno Groenefeld'i 7-5 ve 6-0'lık setlerle turnuvanın dışına itti. Safina çeyrek finalde, Fransız Amelie Mauresmo'yu çok rahat bir oyunla eleyen İtalyan Flavia Pennetta ile karşılaşacak.