SANATTA KISA KISA...

27 Ağustos 2008 Çarşamba

Yahudi Kültürü Avrupa Günü’nde kaçırılmayacak sergiler

7 Eylül Yahudi Kültürü Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında,  Schneidertempel Sanat Merkezi ressam Bubi’nin eserlerini ağırlarken, Neve Şalom Kültür Merkezi, Eti Bahar, Sabrina Fresko ve Beti Cenudioğlu’nun heykel sergilerine ev sahipliği yapacak.

Onlarca kişisel sergiye imza atan ressam Bubi’nin sergi açılışı 4 Eylül Perşembe günü 19.30-21.30 saatleri arasında bir kokteyl eşliğinde gerçekleşecek ve 12 Eylül Cuma gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

Freud Konuşmaları

Freud Konuşmaları, Sigmund Freud’un 150. doğum yılı olan 2006’da, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın, Sermet Çifter Salonu’nda düzenlediği bir etkinlik dizisinin kayıtlarından oluşuyor. Bu konuşmaları kitaplaştırmadaki amaç, Freud’un ve psikanaliz kuramının önemini ve bireysel ve toplumsal yaşama etkilerini uzmanların ağzından aktarırken, psikanaliz kuramının ve pratiğinin Türkiye’de algılanışını, izleyici katılımıyla zenginleşen oturumlarla göstermek. Kitap, oturuma katılan Bülent Somay, Yavuz Erten, İskender Savaşır, Murat Paker, Saffet Murat Tura, Nilüfer Güngörmüş Erdem, Bella Habip, Melis Tanık’ın konuşma metinlerini içeriyor.

Müze Kart’tan haberiniz var mı?

Turizm ve Kültür Bakanlığı, yerli turistler için müze kart dönemini başlattı. Müze Kartı 20 YTL’ye satın alıp istediğiniz zaman bu  kartla bir yıl boyunca T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’ü aşkın bütün müze ve ören yerlerini gezebiliyorsunuz. Müzekartı’nızı almak için, fotoğraflı bir kimlik kartınızla Müzekart satış noktalarına başvurmanız yeterlidir. Dilerseniz  bu satış noktalarına (0312) 444 68 93 nolu telefondan ulaşabilir ya da www.muzekart.com’dan daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Alvin Ailey Amerikan Dans Tiyatrosu İstanbul’da

Alvin Ailey American Dance Theater, 50. yıl turnesi kapsamında üç özel gösteri sahnelemek için İstanbul'a geliyor. İKSV'nin HSBC Özel Bankacılık sponsorluğunda düzenlediği gösteriler, 17 Eylül Çarşamba, 18 Eylül Perşembe ve 19 Eylül Cuma günleri saat 20.30'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek.  Alvin Ailey American Dance Theater, İstanbul'da sunacakları üç özel gösteride klasik baleden modern, caz ve etnik dansa kadar farklı tarzları bir araya getiren koreografileri "Night Creature", "Solo", "Love Stories" ve "Revelations"ı gospel, caz ve popüler müzikler eşliğinde sahneye taşıyacak.