Amerika’nın en büyük kaşer marketi açıldı

Amerika’nın kaşer ürünler satan en büyük süpermarketi, New York’da Yahudilerin yoğun olarak yaşadığı Brooklyn bölgesinde hizmete girdi

Dünya
27 Ağustos 2008 Çarşamba

Amerika’nın en büyük kaşer marketi New York-Brooklyn’de açıldı. Yirmi bin metrekare alanda hizmet veren Pomegranate (Nar Ağacı) Woody Allen’ın büyüdüğü mahalle olarak bilinen Midwood’da açıldı. Her türlü etten suşiye, organik yiyeceklerden doğal ürünlere kadar binlerce yiyecek çeşidinin satıldı markette isteyenler için araba vale servisi, isteyenler içinse hahamlardan danışmanlık servisi de sunuluyor. Geçtiğimiz hafta kapılarını açan market, kaşerut kurallarına uyan on binlerce Yahudi’nin yanı sıra sağlıklı ve organik ürünler kullanan New Yorkluları da hedef alıyor. 

Kaşer yemek ve gıda danışmanlığı yapan Menahem Lubinsky açılan süpermarketin bu alanda ülkedeki en büyük olduğunu vurgularken, “Daha önceleri yapılmaya çalışanların çok üstünde. Tüketicilerin dondurulmuş gıdalardan taze çiçeğe kadar her şeyi aynı çatı altında bulabileceği bir yer,” dedi. “Artık alışverişleriniz için dükkan dükkan dolaşmanıza gerek yok. Suşiden organik meyve sularına, geleneksel Yahudi yemeklerinden balığa kadar her şeyi burada bulabilirsiniz.”

Sunduğu geniş ürün yelpazesi ve kolaylıklara rağmen süpermarketin nesillerdir çevre mahallelerde yer alan geleneksel ve yerel kaşer gıda dükkanları ile rekabet etmek zorunda olacağı düşünülüyor. Markette satılan ürünlerin neredeyse tüm dünya ülkelerinden tedarik edildiği belirtildi.

Lubinsky, Brooklyn’de açılan Pomegranate Market’in tüm New York’u kapsayan kaşer gıda sektörü için de fiyat rekabetini başlatacağı görüşünde. Lubinsky, “Long Island’dan Queens’a kadar tüm bölgelerde, popüler olan Trader Joe’s veya Whole Foods gibi zincirler de Pomegranate’ın fiyat politikasından etkilenecektir,” dedi.