İstanbul 500 genci ağırladı

European Union of Jewish Students (EUJS, Avrupa Yahudi Öğrenci Birliği) bu sene 25. yılını kutlayan ve her sene büyük coşkuyla beklenen yılın en büyük organizasyonu Summer University’i İstanbul’da gerçekleştirdi

Toplum
27 Ağustos 2008 Çarşamba

Yaşları 18 ile 35 arasında değişen 500 genç, 17 – 24 Ağustos tarihleri arasında Şile’de bir araya geldi. Cemaatimiz üniversite gençliği ile işbirliği içerisinde düzenlenen ve cemaat gençliği tarafından da yoğun katılım alan bu organizasyonda, dünyanın otuz farklı ülkesinden gelen katılımcılar havuz ve denizin tadını çıkarırken gün boyu süren atölye çalışmalarına katıldı ve önemli konuşmacıları dinleme fırsatına erişti.

En önemli amacı, farklı kültürlerden gelen ancak Yahudilikte birleşen gençliğin bir araya gelmesini sağlayarak uluslararası bir ağ oluşturmak olan Summer-U için İstanbul’u seçen EUJS yetkilileri, bu organizasyonu Türkiye’de düzenleyerek Avrupa’ya Türkiye’nin de Avrupa’nın bir parçası olduğu mesajını vermek istediklerini belirtti. Türk Yahudi gençleri de ilk defa tanıştığı bu organizasyonla mirasçısı olduğu benzersiz kültürü anlatmanın keyfini çıkarırken bu kadar büyük bir ailenin parçası olmanın mutluluğunu yaşadı.

Aylar süren hazırlığı ve yoğun temposuna karşılık çok hızlı geçen bu haftanın sonunda organizasyona katılan herkes dünyanın dört bir yanından onlarca arkadaş edindi, tekrar buluşma planları yaptı. Organizasyona yardımcı olan cemaatimiz üniversite gençliği de üstlendiği büyük rol ile gerek katılımcılardan gerek EUJS yetkililerinden takdir topladı. Geriye kelimelere dökülemeyen unutulmaz anılar, ülke sınırlarını aşan dostluklar, coşku, heyecan ve özlem kaldı.