Toplumdan haberler...

Toplum
27 Ağustos 2008 Çarşamba

Yasef Yahya anıldı

2003 yılının Ağustos ayında muayenesinde teröristlerin hain saldırılarına kurban giden Diş Hekimi Yasef Yahya, ölümünün 5. yılına denk gelen 22 Ağustos günü mezarı başında anıldı. Törende Yahya ailesinin yanı sıra Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya, Onursal Başkan Bensiyon Pinto, cemaat ileri gelenleri ve çeşitli kurum başkanları hazır bulundular.

Or - Ahayim Hastanesi yeni bürosunu açtı

Or - Ahayim Hastanesi’nin Gayrettepe’deki yeni bürosunun açılışı 18 Ağustos günü Vakıf Başkanı Jojo İllel ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

İsak Behar’a plaket

16 senedir düzenlenen Denizbank - TAYK Trofesi WOW Burgazada Deniz Kulübü Yat Kupası 23 Ağustos Cumartesi günü düzenlenen bir törenle sona erdi.

Törende TAVK (Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü) Genel Müdürü Cahit R. Üren, Burgazada Kulübü İkinci Başkanı Cozi Habip ve yarışların ana sponsoru WOW Hotels & Convention Center İstanbul Genel Koordinatörü Ziya Cihan birer konuşma gerçekleştirdiler. Çeşitli kategorilerde dağıtılan ödüllerin yanı sıra gazetemiz Reklam Koordinatörü İsak Behar da, organizasyona sponsor sağlanması konusunda yaptığı katkılarından dolayı bir plaket ile onurlandırıldı.

Elyo Elvaşvili’nin tefillin töreni

Ortaköy Sinagogu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alber-Şeli Elvaşvili’nin oğulları Elyo’nun tefillin töreni 21 Ağustos Perşembe günü Ortaköy Sinagogu’nda gerçekleşti. Gençliğe adım atan Elyo’ya yaşam boyu sağlık ve başarı dileriz.?

Mert ile Vedat Kutlar dünyaya geldi

Cemaatimizin çeşitli kurumlarına dönem dönem emeği geçen Raşel-Yakup Kutlar’ın torun çocukları, Coya-Viktor Kutlar ile Öjeni-Moşe Benşuşe’nin torunları, Roza-Yakup Kutlar’ın ikiz oğulları Mert Moris ve Vedat Vidal aramıza katıldılar. 24 Ağustos Pazar günü Brit-Mila töreni gerçekleşen Mert ve Vidal’e bir ömür sağlık ve mutluluk dileriz.

Mila İşman aramızda

500.Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi Müdürü Nisya İşman Allovi ile Lemi Allovi’nin kızları Mila dünyaya geldi.

İşman ve Allovi ailelerini kutlar Mila’ya ailesi ile birlikte sağlıklı ve uzun bir hayat dileriz.