Rozental, Pulya Festivali’ne konuk oldu

Şalom Gazetesi Çizeri İzel Rozental, Kıbrıs’ta Yeni Boğaziçi Pulya Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Aysergi-Pulya Karikatürcüler Buluşması’na konuk oldu. Konuk karikatürcüler KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde ağırlandılar

Toplum
27 Ağustos 2008 Çarşamba

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren ve CTP Magosa Milletvekili Dr. Arif Albayrak tarafından kesilen kurdeleyle başlayan festivalde Başbakan Soyer, halk dansları gösterilerinin öncesinde bir konuşma yaptı. Konuşmada, büyük emekle festivalin gerçekleştiğini, bunun geliştirilerek devamının gelmesini diledi.

Soyer, barışı ve insan sevgisini yaşatarak, Salamis antik kentindeki pek çok medeniyetin yanında yapılan işlerle öfkenin değil sevginin, düşmanlığın değil barış kültürünün yerleştirilmesine katkı konulmasının önemine dikkat çekti.

Yeni Boğaziçi Belediyesi, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği ve “Karikatürcü Örgütleri Federasyonu-Kıbrıs Temsilciliği” işbirliğiyle düzenlenen buluşmaya çeşitli ülkelerden birçok karikatür sanatçısı katıldı.

Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İtalya, Makedonya, Hollanda, Brezilya, Fransa, Polonya ve Romanya’dan konuk karikatür sanatçıların katıldığı festivalin ilk gününde canlı performans sergileyen karikatüristler, Başbakan Ferdi Sabit Soyer’in karikatürünü de çizdiler.

Sanatçılar 18 Ağustos günü KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde verdiği öğle yemeğine katıldılar. 13 karikatür sanatçısının Yeni Boğaziçi Belediyesi Festival Alanı’nda açtıkları uluslararası karikatür sergisinin kapanış günü olan 19 Ağustos akşamı “Pulya” ödülleri dağıtıldı. Ayrıca Festival kapsamında Türkiye’nin sevilen müzik grubu Ezginin Günlüğü de sahne aldı.