6. Yahudi Kültürü Avrupa Günü

Galata semti 7 Eylül Pazar günü Yahudi Kültürü Avrupa Günü’ne bir kez daha ev sahipliği yapacak

Toplum
20 Ağustos 2008 Çarşamba

Yahudilerin kültürel ve tarihi miraslarını tanıtmak amacıyla  6. sı düzenlenen Yahudi Kültürü Avrupa Günü bu yıl 7 Eylül Pazar günü Galata semtinde gerçekleşecek. 19 Ağustos Salı günü Schniedertempel'de düzenlenen Basın toplantısında Hahambaşılık Basın Sözcüsü  İvo Molinas  gün boyunca sürecek etkinlik hakkında bilgi verdi.  Molinas, bu yıl için seçilen temanın Yahudi müziği olduğunu  Sefarad ve Aşkenaz müziğinin örneklerinin gün içinde farklı mekanlarda dinlenebileceğini konuşması sırasında dile getirdi. toplantıda " 1933 Türk Üniversiteleri Reformuna Alman Bilim Adamlarının Katkıları" başlığı altında konferans verecek olan Mesut Ilgım ve perküsyon sanatçısı  Yinon Muallem de tanıtıcı birer kısa konuşma yaptılar

Yahudilerin kültürel ve tarihi mirasını tanıtmak, geleneksel müziklerini, sanatlarını, yemek kültürlerini ve düğün adetlerini yaşadıkları ülke halkıyla paylaşmak amacını taşıyan ve her yıl Avrupa ülkeleriyle es zamanlı olarak düzenlenen Yahudi Kültürü Avrupa Günü, 7 Eylül Pazar günü İstanbul Galata’ya yine bir şenlik günü yaşatacak.

 Yahudi Kültürü Avrupa Günü’nde, Galata’da yine birbirinden ilginç sergiler, konserler, söyleşiler, dans gösterileri ve temsili dini bir düğün töreni de yer alacak. Dinsel nitelikli bu törenin ardından etkinlikler, Beyoğlu Belediyesi desteği ile Türk Musevi Cemaati tarafından verilen bir iftar yemeğiyle sona erecek.