İşte Olimpiyat ruhu…

Beijing Olimpiyatları’nda İran basketbol takımından Mohammadsamad Nikkhah, İsrail basketbol takımı koçu David Blatt ile el sıkıştı

Kültür
13 Ağustos 2008 Çarşamba

Beijing Olimpiyatları’nda İranlı yüzücünün İsrailli yüzücünün yanında yarışmayı reddetmesinden bir gün sonra, A Grubunda Rusya’nın İran’ı 71-49 yendiği maçın ardından İsrail basketbol takımın eski koçu David Blatt ile İran basketbol takımı kaptanı Mohammadsamad Nikkhah’ın el sıkışıp konuşması ve kucaklaşması Olimpiyat ruhunun gerçek bir kanıtı oldu.

Rusya Milli Takımı antrenörü olan İsrailli David Blatt; “Sporun cazip tarafı bu… Yarışmaya başladığında her şeyi unutuyor, hepimizin aynı ve eşit olduğunu anımsıyorsunuz. Ne yazık ki politika basit kişilerin ve sporcuların yönetiminde değil” dedi. Ayrıca “Aralarında Euroleague’de oynayabilecek yetenekte çok efendi ve iyi oyuncular var” sözleri ile İranlı sporcular hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Maç sonrasında İsrailli gazetecilerin yönelttikleri maçla ilgili soruları yanıtlayan İranlı basketbolcular, İsrailli bir antrenöre karşı oynamalarına ilişkin soruyu yanıtsız bıraktılar. “Biz buraya basketbol oynamaya geldik, bu tür şeyleri konuşmaya değil…” dediler.

“Politika ve spor birbirine karıştırılmamalı” diyen İran basketbol takımı kaptanı Mohammadsamad Nikkhah; “Ben buraya oynamaya geldim, siyaset konuşmak istemiyorum” şeklinde konuştu.