SANATTA KISA KISA...

13 Ağustos 2008 Çarşamba

Büyükada'da şenlik Erensiya Sefaradi ile devam ediyor!

Büyükada’daki Adaevi’nde sanatçı Nino Varon’un resim sergisiyle başlayan üç aylık yaz programı, çeşitli sergi, konser, tiyatro, söyleşi, film gösterimi ve  performanslarla devam ediyor. Bu etkinlikler kapsamında gazetemiz yazarlarından Sara Yanarocak, David Yanarocak ve Geri Erdemanar’dan oluşan Erensiya Sefaradi Topluluğu, 23 Ağustos Cumartesi akşamı adanın çok kültürlü dokusuna uygun olarak Judeo-Espanyol şarkılardan oluşan bir konser verecek.

Necdet Kent’in kitapları Cunda Adası’nda

Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından kurulan Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı, Ayvalık – Cunda Adası’nda açıldı.

İkinci Dünya Savaşı sırasında Fransa’daki bir çok Yahudi’ye Türk pasaportu vererek Türkiye’ye gitmelerini sağlayan dönemin Marsilya  büyükelçisi Necdet Kent ve eşi Sevim Kent adına yapılan kitaplık binası tarihsel bir geçmişe sahip. Ayvalık-Cunda Adası’nda yer alan Ortaçağ Hisarı görünümündeki tarihi yapı, yüzyıllar boyunca manastır ve kilise olarak kullanılmış. Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından restore edilen değirmen ve kilise, 7 Ağustos’tan bu yana Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı adıyla hizmet vermekte. Kitaplıkta, ilerleyen yaşı nedeni ile göz sağlığı bozulan, “Göremediğime değil, okuyamadığıma üzülüyorum.” diyen Necdet Kent’in oğlu Muhtar Kent tarafından bağışlanan, babasından kalma bin üç yüzü aşkın kitabı bulunuyor. Kitaplık, 31 Ekim’e kadar, pazartesi günü dışında her gün 09:30’dan 17:30 saatleri arasında, kış sezonunda ise cuma ve cumartesi günleri ziyaret edilebilir. Giriş ücretsizdir.

Detaylı bilgi için: 0212 347 79 11

[email protected]