June Walker yaşamını yitirdi

Kültür
6 Ağustos 2008 Çarşamba

ABD Yahudi Kuruluşlarından ‘Başkanlar Konferansı’nın (Conference of Presidents) Başkanı, Hadassah’nın eski başkanı June Walker yaşama veda etti.

June Walker yaşadığı New Jersey Rockaway’de kansere yenik düşerek geçtiğimiz hafta 74 yaşında yaşamını yitirdi. ‘Başkanlar Konferansı’nın (Conference of Presidents) Başkan Yardımcısı Melcolm Hoenlein, “ABD ve İsrailli liderler ona bulunduğu konumun ötesinde değer veriyor ve saygı duyuyorlardı. Üstün zekası, samimiyeti, sadakati herkes tarafından takdirle karşılanırdı” dedi.

Walker, dış politikada ortak bir konsensüs belirleme yönünde çalışan 50 Yahudi kuruluşunu çatısı altında toplayan Conference of Presidents’da geçen yıl görev almıştı. Bu görevi öncesinde June Walker, Hadassah (Women’s Zionist Organization of America) ulusal başkanlığını dört yıl sürdürmüştü. Başkanlığı öncesinde Hadassa’nın veznedarlığını yıllar boyu yürütmüştü.

Hadassah’nın şimdiki başkanı Nancy Falchuk; “Birçok kişinin dostu olan June’dan geçmişin bir parçası olarak söz etmek çok acı. June bir kez, Hadassah’nın onun ilgilendiği; İsrail, kadınların fakirleşmesi, Yahudilik, eğitim, tıp ve Siyonizm gibi tüm konuları kapsadığını söylemişti” sözleri ile duygularını ifade etti.