KISA KISA...

Dünya
6 Ağustos 2008 Çarşamba

İsrailli aktris Gila Almagor film festivalinde onurlandırılıyor

Varşova Uluslararası Film Festivali, İsrailli aktris Gila Almagor’u onurlandırmaya hazırlanıyor. 10 Ekim’de başlayacak festivalde Almagor’un altı filmi gösterilecek. Gösterilecek filmler arasında Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’ye aday olan, İtalyan yönetmen Gilberto Tofana’nın ‘Avia’nın Yazı’ adlı film de yer alıyor.

Gila Almagor, Temmuz ayında Amerika’da Oscar ödüllerini belirleyen komitenin Avrupa’daki karşılığı olan Avrupa Film Akademisi’nde davet edildi. Bu daveti memnuniyetle kabul eden Almagor, “Ben bir sinema aşığıyım. Bu sayede Avrupa’daki en güzel filmleri seyredebilme şansına sahip olabileceğim. Ayrıca Avrupa’nın en önemli filmleri seçeceklerden biri olmak da çok heyecan verici,” dedi.

 

Pentagon, Yahudi mühendisi casusluk suçundan akladı

Pentagon, yayınladığı bir raporunda, orduda görev yapan bir mühendisi Yahudi olduğu için İsrail casusu olmakla suçlama hatasında bulunduklarını belirtti.

Michigan’da yaşayan ve akıcı bir şekilde İbranice konuşan David Tenenbaum, 1997 yılında mühendis olarak çalıştığı ordunun Tank-Araç ve Silah Donanımı Bölüğü’nden ücretli izne ayrılmaya zorlanmış ve hakkında FBI tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Pentagon raporunda “Bay Tenenbaum’un Yahudi olduğu, dini inanışlarına göre yaşadığı ve İsrail ile yakın ilişkiler içinde olduğu biliniyordu,” ibaresi yer aldı. Raporun sonunda ise Tenenbaum’un askeri bilgileri sızdırma suçlamasından aklandığı belirtildi. Tenenbaum ise 2000 yılında haksız bir soruşturma ile kendisini ve ailesini terörize etmek suçlamasıyla Amerikan Hükümeti’ne karşı 20 milyon dolarlık bir tazminat davası açtı.

Tenenbaum, şu anda ordudaki görevinde çalışmayı sürdürüyor.

Pekin’in tek kaşer lokantası olimpiyatlara hazır

Çin’in tek kaşer lokantası olimpiyatlar için gelen İsrailli atletler ve turistler için hazırlanıyor. Dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Çin’in tek kaşer lokantası olan Pekin’deki Dini’s, olimpiyatlar süresince şabat günleri hariç, 24 saat hizmet vereceğini açıkladı. Bazı geleneksel Yahudi yemeklerinin yanı sıra, kaşerut kurallarına uygun olarak hazırlanan et ve tavuklarla servis edilen Çin yemeklerinin de bulunduğu lokantanın mönüsü, yerel halk tarafından da beğeniliyor. Lokantanın müdürü Ohad Tiktinski, kaşer yemeklerin daha temiz ve sağlıklı olduğu görüşü nedeniyle yerel halk tarafından tercih edildiklerini belirtirken, olimpiyat dönemi için sekiz ton et, dokuz ton da tavuk stoğu yaptıklarını açıkladı. Olimpiyatlar için aralarında atlet, koçlar ve gazetecilerin bulunduğu yaklaşık 400 Yahudi’nin Pekin’e geleceği kesinleşti.