ajanda’m

Aylin YENGİN Yaşam
6 Ağustos 2008 Çarşamba

• NE İZLEYELİM?

Anadolu Yakası’ndaki Bonus Premium Cinecity Açık Hava Sineması, sinemaseverlere Eylül ayına kadar her hafta Çarşamba ve Pazar günleri 21.30’da havuzbaşında, yıldızlar altında sinema keyfi yaşama fırsatı sunuyor. “Yaz akşamları açık havada eğlenmek varken sinemaya mı gidilir? Ama gösterimde de çok güzel filmler var, ne yapacağız?” diyenlere, Bonus Premium Cinecity’den şezlonglara uzanarak film izleme keyfi sunan açıkhava sineması... Bu şekilde Kozyatağı Hillside-Trio’da bulunan 7 salonlu Premium Cinecity, yaz süresince salonlarına bir yenisini daha eklemiş oluyor. Hillside-Trio’nun havuzbaşında hizmet veren açıkhava sinemasında, palmiyeler arasında, minder ve şezlonglara uzanarak elinizde tatlı popcorn ve içkinizle gösterime giren en yeni filmleri izleyebiliyorsunuz. Film boyunca Planet Cafe’nin lezzetlerini de tatma fırsatı bulabiliyorsunuz. Bir deneyin, derim! Çok keyifli… Rezervasyon için: 0216 3151010 numaralı telefonu arayabilirsiniz…

• NE DİNLEYELİM?

İstanbul aşığı Monica Molina bir yaz gecesine aşk şarkılarıyla geliyor. Yepyeni albümü Autorretrato’nun Avrupa Turnesi kapsamında 8 Ağustos akşamı sahne alacağı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda aşkı hissedeceksiniz! Çıkardığı 4 albümü ile tüm dünyada aşk rüzgârları estiren ve büyük bir hayran kitlesine sahip Monica Molina son albümü Autorretrato’yu (Self Potrait) piyasaya sürerken sürpriz yaparak, İstanbul’u albüm kapağına taşımıştı. Daha önceki albümleriyle de, Türkiye’de büyük satış rakamlarına ulaşan ve CD’leri gibi konser biletleri de haftalar öncesi tükenen, konserleri ile hep gündemde olan Monica Molina albüm fotoğraflarıyla, İstanbul’u İspanya ve Latin dünyasının gündemine taşıyarak, milyon dolarlık bir Türkiye tanıtımına da imza atmıştı...  Ünlü yıldızların albüm kapaklarını da tasarlayan Javier Salas ile özenli bir çalışma sonucu ön ve arka kapak fotoğraflarını İstanbul’da çeken yıldız boğazın ve ülkemizin güzelliklerini tüm dünyaya tanıtarak çok konuşulmuştu. Şu ana dek kendisiyle yapılan onlarca röportajda sürekli sorulan, “Neden albüm kapağı Türkiye?” sorusuna verdiği cevap çok açık: “Ben Türkiye’yi ,Türkler beni çok seviyor...İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Orada olmak, nefes almak ayrıcalık.” Özellikle Yasmin Levy konserini kaçıranlara sesleniyorum, bu geceyi yaşayın! Farklı kategorideki bilet fiyatları 35 ile 110 YTL arasında değişiyor. 

• NE OKUYALIM?

Yıl 1925. Brezilya’nın en karmaşık ve en renkli bölgesi Bahia. Uzun yıllar toprak beylerinin boyunduruğunda yaşadıktan sonra uygarlaşmanın eşiğine gelmiş bir kent. Eski dünya ile yeni dünyanın amansızca çatıştığı Ilhéus kenti. Kentin en önemli barının sahibi Arap Nasib. Kente iş bulmak için gelip herkesin aklını başından alan, bir kır çiçeği kadar güzel ve yabani Gabriela... Latin Amerika edebiyatının büyük ustası Jorge Amado’nun, doğup büyüdüğü Bahia’nın ruhunu romanlaştırdığı Tarçın Kokulu Kız (orijinal ismi: Gabriela, Cravo e Canela) için, Jean-Paul Sartre, “Halk romanının en iyi örneği” demişti. Kitapları 55 ülkede 49 dile çevrilen Amado’nun, bu alaycı, sevecen ve insancıl romanda cinselliğe gözüpek yaklaşımı, 1950’lerin Brezilya’sında tepkiyle karşılanmıştı. Tarçın Kokulu Kız 1980’lerde beyazperdeye uyarlanmış, filmin başrollerini Sonia Braga ile Marcello Mastroianni paylaşmışlardı. Can Yayınları’ndan Temmuz ayında piyasaya çıkan ve çevirisini Ayda Düz’ün yaptığı kitabın fiyatı 19.50 YTL.

• NEREYE GİDELİM?

Yazlık mekânları tanıtmaya devam ediyorum. Bu haftaki durağımız, yazın en “in” sayfiye yeri sayılan Alaçatı’nın dünya güzeli bir taş oteli: İncirli Ev. Tarihi Alaçatı kasabasının Yeni Mecidiye mahallesinde yer alan İncirli Ev, taş mimarinin ve güneşte olgunlaşan meyve ağaçlarının dingin atmosferini özel bir butik otel ile birleştirerek müşterilerine sunuyor.

Hayaller ve hatıralar İncirli Ev ile hayat buluyor. Aslına sadık kalınarak sevgiyle yenilenen eski Rum evinin bahçesi, koyu gölgesi ve dinlendirici özelliğiyle, tarihi incir ağacını merkez alacak şekilde düzenlenmiş. Yöresel mimariye uygun biçimde hazırlanan iç avlu ve ön bahçe ise karadut, badem, mandalina ve yediveren limon ağaçlarıyla renklendirilmiş. Tarihi dokunun içinde yer alan İncirli Ev, hem Alaçatı’nın hareketli noktalarına çok yakın, hem de yerel komşularıyla gerçek bir köy hayatını tadabileceğiniz bir konumda. Dünyaca ünlü sörf plajları ve berrak Alaçatı denizi ise hemen yakında... Geniş ve ferah odaları, keyifli iç havlu ve bahçesiyle ve tadı damaklara kazınacak ev yapı reçelleriyle İncirli Ev sizleri bekliyor. Daha fazla bilgi edinmek için: http://www.incirliev.com