Toplumdan haberler

Toplum
6 Ağustos 2008 Çarşamba

Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın Çeşme ziyareti

Geçtiğimiz hafta tatil amaçlı Çeşme’ye giden Hahambaşı Rav İsak Haleva ve eşi Recina Haleva  Cuma akşamı,  Cumartesi sabahı Çeşme Sinagogu’nda İzmir Cemaat Başkanı Jak Kaya başta olmak üzere  İzmirli dindaşlarla bir araya gelme fırsatını buldu. 

Teşa Be Av arifesinde, günün anlam ve önemini aktaran Hahambaşı Rav Haleva sinagogların Yahudi alemindeki anlamına değindikten sonra birlik ve beraberliğin eksik olmamasını diledi. Hahambaşı şabat duası sonrasında seudaya katıldı.

 

İsak Benmayor vefat etti

Toplumumuz gazetecilerinden, Hürriyet gazetesi yazarı Gila Benmayor’un babası İsak Benmayor aramızdan ayrıldı. 1 Ağustos Cuma günü Şişli Sinagogu’nda gerçekleşen dini tören sonrası son yolculuğuna uğurlanan Benmayor’un sevdiklerine ve ailesine başsağlığı dileriz.

R. Sibel Yolak’ın son kitabı yayınlandı

Gazetemiz yazarlarından Reneta Sibel Yolak’ın son kitabı “Masal Gibi Aşklara” Kaizen Resital Yayıncılık tarafından yayınlandı.  Yazdığı yazılarda araştırmacı kişiliğini geniş hayal dünyasıyla bütünleştirerek okuyucuya aktaran Yolak’ın son eseri aşk ve sevgi temalarının işlendiği gerçek hikayelerden oluşuyor.