Rişon Letsion Hahambaşı Eliyahu Bakshi Doron İstanbul’daydı

İsrail Sefarad eski Hahambaşısı Rişon Letsion Rav Eliyahu Bakshi Doron resmi olmayan bir ziyaretle geçtiğimiz günlerde şehrimize geldi. Konuk Hahambaşı Büyükada Hesed Le Avraam Sinagogu’nda Şabat duasına katıldı. Ziyareti sırasında cemaat yöneticileri ve dindaşlarla temaslarda bulundu

Toplum
6 Ağustos 2008 Çarşamba

Hafta sonunu Büyükada’da geçiren Hahambaşı Doron, Şabat’ı Hesed Le Avraam Sinagogu’nda yahidlerle beraber karşıladı. Dua sonrasında sinagogun yanında oluşturulan Kültür Merkezi’nde onuruna düzenlenen Şabat yemeğine katıldı. Yemekte katılımcılar, Rav Moşe Benveniste ve Rav Chitrik’in konuşmaları, Şabat şarkıları ile unutulmaz bir gece yaşadılar. Yoğun bir katılımın gözlendiği Cumartesi sabahı  duasında Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, cemaat yöneticileri hazır bulundular.

Dua sırasında Hahambaşı Rav Doron yaptığı konuşmada, 10 sene önce geldiğinde, daha az katılım gördüğünü oysa bu kez sinagogun doluluğundan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye’de yetişmiş din adamlarının kaleme aldığı kitapların tüm dünya yeşivalarında okunan temel kitaplar olduğunu ve bu mirasa sahip çıkılmasının önemine değindi. Rav Doron ayrıca en önemli yatırımın çocuklar olduğuna dikkat çekti, iyi temennilerde bulundu. Dua verilen seuda ile sonlandı.

Konuk Hahambaşı Pazartesi günü de Hahambaşılığı ziyaret etti. Hahambaşı Rav İsak Haleva şehir dışında olduğundan, Rav Bakshi Doron  Bet-Din üyeleri, Rav Moşe Bneveniste, Rav Yeuda Adoni, Rav İzak Alaluf, Rav Naftali Haleva;  cemaat idarecileri Başkan Vekili Sami Herman, Başkan Yardımcısı Robert Abudara, Rav Mendy Chitrik ve Hahambaşı Genel sekreteri Yusuf Altıntaş tarafından kabul edildi.