İYD Yönetimi’nden yürekli bir atılım

Her bayramda dernekler vasıtasıyla yakınlarımıza ve dostlarımıza göndermiş olduğumuz armağan ürünlerinde, İhtiyarlara Yardım Derneğinin bazı değişiklikler yaptığını duydum. Bu değişikliğin ne olduğunu, Başkan Hayim Küçük’ten öğrenmek istedim

Toplum
6 Ağustos 2008 Çarşamba

Bu bayramda bağış severlerin, dostlarına derneğiniz vasıtasıyla yollayacağı armağanlarda bir değişikliğe gittiğinizi duydum. Bu değişikliğiniz nedir?

Bu konuya temas ettiğiniz için teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi, bağış severlerimize, yakınlarımıza ve dostlarımıza bayramlarını kutlamak üzere objeler yollardık. Bu objelerin maliyeti, her geçen gün yükselmekte olduğundan bağış severlerimizin yapmış olduğu bağışın büyük bir kısmı, bu objelere harcanmaktaydı.

Bağışların derneğimizin çatısı altında yaşayan yaşlılarımızın, rahat ve huzurlu yaşamlarına katkıda bulunabilmesi için, bu bayramda obje ve armağanlar yerine, kendilerine kart, teşekkür belgesi,  sertifika ve yemek bağış belgesi gibi ürünleri yollamağa karar verdik. Bu kararı almadan önce bağış severlerimizin birçoğu ile yaptığımız görüşmelerde bu konuda olumlu sinyaller aldık. Bağış severlerimizin bizleri destekleyeceğine kuvvetle inanıyoruz.

Aldığınız bu kararla giderlerinize daha büyük bir katkı sağlanmış olacak...

Evet. Bağışların bize yeni bir güç katacağına inanıyorum. Her geçen gün artan giderlerle bütçemizi denk tutmakta zorlanıyoruz. Amacımız, sıcak bir ortamda Yaşlılarımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam yaşatmaktır

Konu yaşlılardan açılmışken bir kez daha kurumunuza pansiyoner alınmasının nasıl gerçekleştiğini de bir kez daha açıklar mısınız?

Adından da anlaşılacağı gibi, derneğimiz İhtiyarlara Yardım eden bir dernektedir. Yaşlımız, maddi veya manevi müşkül durumdaysa, derneğimize hemen alınır. Bir dilekçesini derneğimizin idari bölümüne yollaması veya vermesi yeterlidir. Derneğe yaşlı alışımız yatak mevcudumuza göredir. Üzülerek söylemek isterim ki, yatak kapasitemiz bazen başvurulara cevap verememektedir.

Yeni girişiminizi kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.