Angelina Jolie’nin doktoru anlatıyor

Hollywood’un ünlü çifti Angelina Jolie ile Brad Pitt’in ikiz bebeklerini dünyaya getiren Yahudi Jinegolog Dr. Michel Sussmann, doğum sürecini, ünlü hastası ile ilişkisini anlatıyor

Nelly BAROKAS Kültür
31 Temmuz 2008 Perşembe

Angelina Jolie ikizlerini bir cumartesi günü dünyaya getirdi. Doğumun gerçekleştiği gün Lenival Hospital Santa Maria Clinic yüzlerce medya mensubunun ilgi noktası haline geldi. Zamanından önce dünyaya gelen Angelina Jolie ile Brad Pitt’in ikizleri Knox Leon ve Vivienne Marcheline’in doğumundan sonra, geçmişte Nice Yahudi Cemaati Başkan Yardımcısı olan Dr. Michel Sussmann kendini magazin basını fotoğrafçıları ve muhabirlerinden oluşan bir ordunun karşısında buldu.

“Angelina Jolie bir süper star olduğu için doğum tabii ki özel ve heyecanlıydı. Ama doğumun bir cumartesi gününe denk gelmesi bence daha da heyecan vericiydi” diyen Dr. Michel Sussmann’ın kliniği kentin Art Nouveau mimari tarzındaki seçkin bölgelerinden birinde yer alıyor.

Dr. Sussmann doğum hakkında; “Kolay bir ameliyat değildi, Jolie ikiz taşıyordu ve ikinci sezaryeniydi. Ama bebekler oldukça sağlıklı doğdular” şeklinde bilgi verdi.

İkizlerin ilk fotoğraflarını çekme ayrıcalığı 16 milyon Dolar karşılığında People ve OK dergilerine verildi. Ünlü çift bu parayı yardım kuruluşlarına bağışlayacaklarını açıkladılar.

Dr. Michel Sussmann birkaç ay önce Angelina Jolie’nin doktoru oldu, ancak bu sırrı Jolie’nin Nice’deki hastaneye girdiği 30 Haziran gününe dek gizledi. Ünlü bir artistin doğumunu gerçekleştirmek her ne kadar heyecan vericiyse de, Dr. Sussmann’ın yaşamının en önemli anlarından biri değildi. Doktoru duygulandıran en önemli olaylardan biri, birkaç yıl önce İsrailli keman virtüozu İtzhak Perlmann’ın ona telefon etmesi ve New York’taki Juilliard College’den mezun olan Sussmann’ın 23 yaşındaki kemancı oğlu Arnoud’la ilgili konuşmasıydı. Perlmann’ın “Oğlunun benimle çalışmasını istiyorum” demesi Sussmann’ı müthiş gururlandırmıştı.

Dr. Michel Sussmann’ın Fas Yahudisi eşi Juliette de bir doktor. Çiftin 27 yaşındaki kızları Laura, Paris’te eğitim gördüğü II. İntifada yıllarında antisemitizme maruz kaldı ve İsrail’e göç etti. Laura yaşadığı Tel-Aviv kentinde high-tech alanında çalışıyor. Sussmann çiftinin küçük kızları Clara, Columbia University’de eğitim görüyor.

Dr. Sussmann 30 bin Yahudinin yaşadığı Nice’te antisemitizmle hiç karşılaşmadığını, tam tersine birçok hastanın Yahudi doktorları tercih ettiğini söylüyor.

Angelina Jolie doktorun hastası olmuş bir arkadaşı aracılığı ile Dr. Sussmann’a ulaştı. İnsani yardım kampanyalarında etkin olan Hollywood’un süper starı Jolie, doktorunun tavsiyesi üzerine doğum öncesi hastaneye yatarak günlerce dinlendi. Doktorunun kimliği ortaya çıktığında Sussmann, Hollywood basınının bitmez tükenmez sorularıyla karşı karşıya geldi: Doğum tarihinden bir ay önce Jolie niye hastaneye yatmıştı? Ne yiyor, ne içiyordu? Jolie ve Pitt birlikte hoşça vakit geçiriyorlar mıydı? Doğum ne zaman olacaktı?

Oysa Dr. Sussmann, hastası ile olan samimiyetini ve karşılıklı güveni hiçbir zaman ihlal etmedi.

Hastanede bir güvenlik ordusu tarafından korunan Jolie-Pitt çifti gerçekten de kendi aralarında iyi vakit geçiriyor, sezaryen ameliyatı sırasında bile şakalaşıyordu.

Nice’in diğer bir saygın hastanesi olan Princess Grace Hospital’ın kadın Doğum Bölümü Başkanı Dr. Alain Treisser, Angelina Jolie’nin doğumunu, çok sağlam sinirlere sahip Dr. Sussmann’ın yapmasının uygun olduğunu söylemişti. Dr. Treisser de bir Yahudi, bu nedenle Santa Maria Clinic’teki çok sayıdaki Yahudi doktorla tanışıklığı var.

Dr. Sussmann ve eşi düzenli olarak sinagoga gitmiyorlar, ayda bir Ortodoks bir din adamından Yahudi dinini öğreniyorlar. Jolie-Pitt çifti şimdi diğer dört çocukları ve ikizleri ile birlikte Provence Bölgesi’nde 35 odalık bir şatoda yaşıyorlar. Jolie’nin Yahudilerle ilişkisi Dr. Sussmann ile sınırlı değil… Şatolarının bulunduğu Correns kentinin Belediye Başkanı Michael Late bir Yahudi. Provence Bölgesi’nin tek Yahudi belediye başkanı. Latz’ın, Pitt-Jolie’ye ait bağlardan elde edilen ürünle organik şarap üretiminde işbirliğinde bulunduğu söyleniyor.

Jolie’nin babası Hollywood’lu aktör Jon Voight, Habad akımının çok sadık bir destekçisi. Voight iki ay kadar önce İsrail’i ziyaret ettiğinde, Sderot’taki terör mağdurları ile görüşmüş, terör saldırıları devam ettiği sürece karşılıklı görüşmelere karşı olduğunu ifade etmişti.

Dr. Michel Sussmann kendisine yöneltilen bir soruya: “Jolie ile hiçbir zaman dinimi tartışmadım. Ben onun doktoruyum, arkadaşı olmak istemiyorum, iyi bir ilişkimiz var” yanıtını verirken, “Kendisi oldukça cana yakın. Hiçbir şey için şikayet ettiğini görmedim. Bazen internette onun hakkında olumsuz yazılara rastlıyorum, ama hiçbirine inanmıyorum” demekte.

Dr. Sussmann’ın bazı meslektaşları Jolie’nin Sussmann’ı seçmesine gıptayla bakarken, bazısı da kendilerinin seçilmemesinden duydukları düş kırıklığını açıkça ifade ediyor. Dr. Michel Sussmann ise durumu abartmıyor, son dönemlerin en flaş doğumunda rol almış olmayı tevazu ile karşılıyor.

Kaynakça/ JTA