Sanatta Kısa kısa

31 Temmuz 2008 Perşembe

Sonsuz Aşk Monica Molina ile Açıkhava’da!...

Hitt Prodüksiyon organizasyonu ve Avea sponsorluğunda düzenlenen Avea Harbiye Açıkhava Konserleri kapsamında İstanbul’a gelen Monica Molina, 8 Ağustos Cuma akşamı bir kez daha hayranlarıyla buluşacak. Çıkardığı “Tu despedida, Vuelo, De cal y arena ve A vida” isimli dört albümü ile aşk rüzgarları estiren Monica Molina’nın son albümü “Autorretrato (Self Potrait) -The Best Of Monica Molina” piyasaya çıktı. Dünyaca ünlü starların albüm kapaklarına imza atan Javier Salas ile yaptığı özenli bir çalışma sonucu ön ve arka kapak fotoğraflarını İstanbul'da çeken yıldız, böylece boğazın ve ülkemizin güzelliğini tüm dünyaya taşımış oldu. Huzur veren sıcacık müziği yanında zarif tavırları, duru güzelliği ve diğer sanatsal yönleriyle de (tiyatro ve sinema oyunculuğu) dikkatleri çeken Monica Molina’nın ailesi İspanya'nın en saygın 'sanatçı' ailelerinden biri. !  www.biletix.com

“Assorted Cocktail”

Santralistanbul, 17 Temmuz - 30 Ekim tarihleri arasında Magnum fotoğrafçısı Martin Parr’ın “Assorted Cocktail” başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. “Son Tatil”, “Bıkkın Çiftler”, “Küçük Dünya”, “İngiltere’yi Düşünmek”, “Almanya’yı Düşünmek”, “Telefon Projesi” ve “Sağduyu” başlıkları altında 156 eserden oluşan sergi, Santralistanbul Ana Galeri 3. katta ziyaret edilebilir. Çağımızın “vakanüvis”i olarak nitelendirilen ünlü İngiliz fotoğrafçı Martin Parr’ın fotoğrafları, köklü bir belgesel fotoğraf geleneğine yaslanan Magnum Photos için bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Martin Parr’ın ilk bakışta, abartılı, grotesk ve alışılmadık görünen fotoğrafları, aslında nasıl yaşadığımızı, kendimizi başkalarına nasıl tanıttığımızı ve değer verdiklerimizi keskin bir ironi ile gösteriyor. Hem estetiği hem de içeriğiyle tanıdık olan bu görüntüler, metropol insanlarını olağanüstü bir mizahla yansıtıyor. Seçtiği konular ve bu konuları ele alış biçimiyle dikkat çeken Martin Parr’ın fotoğraflarında bireysel özellikler ve ayrıksılığa değer veriliyor.

Ölü Oyuncaklar

Stella M. Trevez’in yazdığı ve Remzi Kitabevi’den yayınlanan “Ölü Oyuncaklar” tutkulu bir aşk, ve ihanetin romanı!..

İki can dostun çocukluk duygularının yıllarla birlikte yıpranışı, uyuşturucu kaçakçılığından, ensest ilişkiye kadar paylaştığı sırları… Tutkulu bir aşkın, inanılmaz entrikaların, ürkütücü bir ihtirasın ve ihanetin harman olduğu ilişkiler zinciri…

İnsan zaaflarıyla çatıştığında sınırlar nerede başlar, nerede biter? Böyle bir durumda dostluk ne kadar hayat bulur kendine?

Ölü Oyuncaklar, genç bir kadının esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasıyla başlıyor; insanın derinlerinde pusuya yatmış vahşetin hangi durumlarda durdurulamayacak biçimde ortaya çıkabileceğini gözler önüne seriyor.

Leonard Cohen’den 5 albüm bir arada

Ünlü şarkıcı Leonard Cohen’in beş albümden oluşan “The Collection” serisi Sony BMG’den çıktı.  Seri, Songs of Leonard Cohen (1968), Recent Songs (1979), I’m Your Man (1988), The Future (1992), The New Songs (2001) CD’lerini içeriyor.