Kudüs’de ‘kopya’ terör saldırısı

Dünya
23 Temmuz 2008 Çarşamba

Kudüs’te, Filistinli bir buldozer bilinçli olarak şehir merkezine girmesi on altı kişinin yaralanmasına neden oldu. Kudüs’te birkaç hafta önce, benzeri bir saldırıda üç kişi hayatını kaybetmişti.

Bir inşaat alanından ayrılarak şehir merkezine gelen buldozerin kullananın  Doğu Kudüs’te yaşayan ve İsrail kimliğine sahip biri olduğu tespit edildi. Bir otobüse ve beş arabaya çarpan buldozerin şoförü önce bir sivil tarafından vurularak yaralandı, ardından da güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Olay, Kudüs’ün işlek caddelerinden olan Keren Hayesdod ile King David’in köşesinde, Barak Obama’nın İsrail ziyareti sırasında kaldığı otelin birkaç metre ilerisinde meydana geldi. Olay sonrasında bir kişi ağır yaralanıp hastaneye kaldırılırken, birçok kişi de olayın şoku nedeni ile tedavi altına alındı.

Polis sözcüsü Micky Rosenfeld, olayın ayrıntılarını şu şekilde açıkladı; “Bir inşaat alanından ayrılan buldozer önce iki arabaya çarptı. Olayı gören bir sivil, şoföre ateş etti. Ancak buldozer yoluna devam etti. Güvenlik güçleri de şoföre ateş etmeye devam ederek teröristi öldürdü.” Görgü tanıklarından biri tüm olayın birkaç dakika içinde meydana geldiğini belirtti.

Olay yerinden kaçan iki şüpheli için de ayrıntılı bir arama başlatıldı.