SANATTA KISA KISA...

16 Temmuz 2008 Çarşamba

Günümüz sanatçıları İstanbul Sergisi

Resim ve Heykel Müzeleri Derneği, bu sene genç sanatçıları teşvik etmek ve onları sanat çevremizle buluşturmak amacıyla Günümüz Sanatçıları Sergisi'nin 27.'sini gerçekleştirdi. Akbank Sanat'ın sponsorluğunda Galeri Artist’te düzenlenen sergide Seçil Alkış, Turan Büyükkahraman, Mehmet Dere, Selin Kocagöncü, Yener Pınarbaş, Esra Sağlık, Nejat Satı, Viron Vert ve Halil Vurucuoğlu’nun eserleri görülebilir

Küratörlüğünü Adnan Yıldız, Londra Cubitt Gallery'nin küratörü Bart van de Heide ve Bulgarian Contemporary Art Sergisi’nin küratörü sanat tarihçisi ve edebiyatçı Irina Batkova’nın gerçekleştirdiği sergi, 31 Temmuz’da sona eriyor.

Keyifname / Kısa Öyküler

Albert Özsarfati’nin yazdığı  kitap altı kısa öykü içeriyor. Doğuş Yayıncılık’tan piyasaya çıkan bu cep kitabının kapak tasarımını Buğra Bayraktar gerçekleştirdi.

Yazarın bazı saptamaları: “Yüreğin boşsa eğer kafanın dolu olmasının hiçbir değeri yoktur”; “Herşeyi güç yönetir. Sevginin işlevi ise gücün kullanımı ile ilgilidir.”; “Birine geleceğini söylerseniz, onun artık bir geleceği yoktur.”...

Bir Nefeste Bin His

Hemen Kitap’tan yayınlanan eserde yazar Rıfat Çiton, kendi deyimiyle “kırk yaş” yazılarını kaleme almış. Kitabında çeşitli konularda görüş ve düşüncelerini ve toplumun çarpıklıklarını ele alan Çiton, kimseyi eleştirmediğini, aklı öne çıkartarak doğru bildiklerini yazdığını belirtiyor. 1968 yılında İstanbul’da doğan yazar, The Coaching İnstitute, USA sertifikasıyla yaşam koçluğu yapmakta, aynı zamanda da ticaretle uğraşmaktadır.