Eto'o ile imzalamışlar!

Özbekistan Ligi ekiplerinden Kuruvchi resmi internet sitesinde yaptığı bir duyuruyla tüm dünyayı şaşırttı. Kendi liginde lider durumda bulunan Özbek ekibi Barcelona'dan ayrılması beklenen Kamerunlu golcü Samuel Eto'o ile sözleşme imzaladığını iddia ederken Barcelona ise bu habere gülmekle yetindi

Spor
16 Temmuz 2008 Çarşamba

Barcelona'nın yeni teknik direktörü Pep Guardiola'nın planlarında yer almadığı kendisine aktarılan Samuel Eto'o'nun bu sezon Barcelona'dan ayrılıp Serie A veya Premier League ekiplerinden birine transfer olması bekleniyordu.

Ancak pazartesi günü gelen bir haber tüm dünyayı şaşırttı. Özbekistan Ligi lideri Kuruvchi resmi internet sitesinde yayınladığı bir haberde 27 yaşındaki golcüyü 6 aylığına renklerine bağladığını iddia etti.

Bu haber Eto'o'nun haftanın ilerleyen günlerinde kendilerine imza atacağını söyleyen Kuruvchi sportif direktörü Bahtier Babayev tarafından da doğrulandı.

Babayev "Eto'o perşembe günü Taşkent'e gelecek ve en az 2008'in sonuna kadar takımımızla sözleşme imzalayacak" dedi.

Kontratın süresinin kendilerinin AFC Şampiyonlar Ligi'nde gösterecekleri performansa bağlı olduğunu söyleyen Babayev "Çeyrek finalde Saipa ile oynayacağız ve Eto'o bizim eleme turları öncesi kadromuza kattığımız en önemli oyuncu" şeklinde konuştu. Babayev eğer Eto'o ile anlaşabilirlerse Kamerunlu oyuncunun gelecekte de Kuruvchi adına oynamaya devam edeceğini söyledi.

Babayev ayrıca pek olası görünmeyen bu transferin Katalan Devi Barcelona ile Taşkent ekibinin arasındaki iyi ilişkiler sayesinde gerçekleştiğini dile getirdi.

Babayev şöyle konuştu:

"Transferde belirleyici olan kriter para değildi ancak kulübümüz ve Barcelona arasındaki arkadaşçıl ilişkiler bu transferi mümkün kıldı. Ayrıca takım başkanları arasındaki kişisel arkadaşlık da transfer ücretini düşürdü."

Özbek ekibinin transferin gerçekleştiğine dair ısrarcı açıklamalarına rağmen Barcelona böyle bir gelişmeden haberdar olmadıklarını dile getirdi.

Barcelona adına konuşan bir basın sözcüsü "Kulüpteki hiç kimse bu konu hakkında bir şey bilmiyor. Bu transferin pek mümkün olduğunu sanmıyorum" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Ajansspor