İsrail'den haberler

Dünya
16 Temmuz 2008 Çarşamba

İspanya, eski Nazilere dava açmaya hazırlanıyor

İspanya savcılığı Nazi kamplarında muhafız olan dört kişinin şu anda yaşadıkları ABD’den iadesini talep etti. Savcılık, 2. Dünya Savaşı sırasında kamplarda hayatının kaybeden İspanyol vatandaşları için de bu dört kişiye karşı suç iddianamesi hazırlıyor. Amerikan Göçmen Bürosu, yaşları seksenin üzerinde olan John Demjanjuk, Anton Tittjung, Josias Kumpf ve Johann Leprich’i Nazi geçmişleri nedeniyle zaten tarafından uzun süredir sınır dışı edilmeye çalışıyor ancak kabul edecek ülke bulamıyordu.

İsrailli turisti öldüren Perulu katiller yakalandı

Peru polisi, 22 yaşındaki İsrailli turist Tamar Şahak’ı öldürdüğü şüphesiyle üç kişinin tutuklandığını açıkladı. Polis yakalanan sanıkların taksi şoförü gibi davranarak araçlarına binen kadınlara saldırdığını ve öldürdüğünü belirtti. Polis, sanıklardan birinin aracında Şahak’a ait saç teli ve kan bulduklarını, Şahak’ın pasaportunun ise sanığın arka bahçesinde gömülü bulduklarını açıkladı. Güney Amerika turu yapan Tamar Şahak, 4 Mayıs’da Peru’da boğularak öldürülmüş bulundu.

Microsoft’dan İsrailli şirkete 35 milyon $

Microsoft, İsrailli teknoloji yazılım şirketi Zoomix’i satın almaya karar verdi. Verileri, sınıflandırma, karşılaştırma, temizleme ve uygulama alanında yazılım programları yaratan ve üreten Zoomix şirketi için Microsoft’un 25 ile 35 milyon dolar arasında bir bedel ödemesi bekleniyor. Microsoft, yaptığı açıklamada, Zoomix’in işgücünü olduğu gibi koruyacağını da vurguladı. Zoomix, Microsoft’un İsrail’de satın aldığı sekizinci şirket oldu. Bu da dünyanın en büyük yazılım şirketinin büyük yatırım yaptığı Araştırma&Geliştirme alanında İsraillilere güvendiği yorumlarını beraberinde getirdi.