Hizbullah, Ron Arad’ın fotoğraflarını gönderdi

Geçtiğimiz cumartesi günü, İsrail Hava Kuvvetleri’nin kayıp pilotu Ron Arad’ın ailesine, bugüne dek gündeme gelmemiş fotoğrafları ve günlüğünden bazı bölümler ulaştırıldı

Dünya
16 Temmuz 2008 Çarşamba

1986 yılında uçağı Lübnan üzerinde düşürüldükten sonra esir alınan İsrail Hava Kuvvetleri pilotu Ron Arad’ın, pijamalı görüntülenmiş fotoğrafları ve pilotun tuttuğu günlüğün bazı bölümleri geçtiğimiz hafta sonu ailesine gönderildi. Fotoğrafların 1987’de çekildiği tahmin ediliyor.

Günlüğün 1987 tarihli bölümleri birbirini izleyen bir devamlılık göstermiyor. Yapılan açıklamada günlüğün büyük bir bölümünün halen Lübnan’da bulunduğu ileri sürülmekte.

Ron Arad’ın fotoğraf ve günlüğünden bölümlerin ailesine ulaştırılmasının, İsrail ile Hizbullah arasında çarşamba günü gerçekleşecek olan esir takası ile ilişkisi bulunmadığı belirtiliyor.

Cumartesi günü Hizbullah’tan İsrail’e, kayıp pilotun iadesi ile ilgili değiş tokuş hazırlıklarının yapılabileceğine ilişkin bir rapor ulaştı. İsrail Güvenlik Güçleri yetkilileri, Alman arabulucu Gerhard Konrad’ın getirdiği raporun Ron Arad’ın akibeti hakkında bilgi içermediği, ayrıca Hizbullah’ın ölmüş olduğunu ileri sürdüğü İsrailli pilotun naaşının neden bulunamadığı sorusuna bir yanıt getirmediği açıklamasını yaptılar.

Bu raporun önümüzdeki perşembe günü Knesset’te tartışmaya açılacağı belirtiliyor. İsrailli yetkililer fotoğraflarla günlüğün sadece duygusal açıdan değer taşıdığını, buna karşın raporun Ron Arad’ın durumu hakkında bir ışık tutmadığını ifade ettiler.