Terör şehitleri toprağa verildi

9 Temmuz Çarşamba günü ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na yönelik terör saldırısı sırasında, silahlı çatışmada şehit düşen üç polis memuru Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleşen tören sonrasında toprağa verildi

Dünya
16 Temmuz 2008 Çarşamba

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen terör saldırısında henüz yirmili yaşlarında üç polis memuru şehit oldu. Saldırganlarla polisler arasında 7-8 dakika süren silahlı çatışmada bir polis memuru üç saldırganı öldürdü.

10 Temmuz Perşembe günü şehit polisler  anısına Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde bir tören düzenlendi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın da hazır bulunduğu törene İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, ABD Konsolosu ve yetkilileri katıldı. Halktan yoğun bir katılımın gözlemlendiği törende, Başkan Silvyo Ovadya ve Başkan Yardımcılarından Robert Abudara Musevi Cemaati’ni temsil ettiler.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay yaptığı konuşmada; “Terör acımasızdır. Terörün dini, imanı, milleti yoktur. Terörün insanlığı da yoktur ve nerede olursa olsun terör lanetlenmiştir. Terörle mücadelemiz de sonuna dek sürecektir” dedi.