Wimbledon'da Şampiyonlar belli oldu…

Spor
9 Temmuz 2008 Çarşamba

Tek bayanlarda dünya tenis tarihinin en başarılı kardeş oyuncuları olarak bilinen Williams kardeşler, Wimbledon'da 3'üncü, "Grand Slam" turnuvalarında ise 7'nci kez finalde karşı karşıya geldi. Bu maçtan evvel Williams kardeşler arasında bugüne dek kariyerleri boyunca yapılan toplam 15 maçta da Serena'nın  8-7 üstünlüğü bulunuyordu, bu maçın ardından Williams kardeşler arasında yapılan toplam 16. maçta Venus’ün galip gelmesiyle   8-8'lik eşitlik sağlandı.

Bu turnuvada 4 şampiyonluğu bulunan ve geçen yılın şampiyonu olan 7 numaralı seribaşı Venus Williams, kardeşi 2002 ve 2003 yıllarının şampiyonu olan 6 numaralı seribaşı Serena karşısında geride başladığı ve büyük çekişmeye sahne olan ilk seti 7-5, 2. seti de 6-4 kazanarak, toplam 1 saat 52 dakika süren maçtan 2-0'lık galibiyetle 5. kez şampiyon olarak ayrıldı. Abla Venus, bu turnuvada 7'nci, "Grand Slam" turnuvalarında ise 13'üncü kez finale yükselirken, bu turnuvalarda aldığı 6 şampiyonlukla dikkat çekiyor. 4'üncü kez bu turnuvada, 11'inci kez ise bir "Grand Slam" turnuvası finalinde yer alan Serena'nın ise bu turnuvalarda 8 şampiyonluğu bulunuyor.

Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası'nı, tek erkekler final maçında bir numaralı seribaşı Roger Federer'i 3-2 yenen iki numaralı seribaşı Rafael Nadal kazandı.

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın final maçında da İsviçreli raketi mağlup etmeyi başaran Nadal, Wimbledon Tenis Turnuvası finalinde güçlü rakibini ilk kez yendi ve Federer'in üst üste 6. kez mutlu sona ulaşarak bir rekor kırmasına şans tanımadı.

Dünyanın 2 numarası İspanyol Rafael Nadal 1 numara İsviçreli Roger Federer'in 5 yıllık şampiyonluk serisine son verdi ve  Wimbledon'da bir devri sona erdirdi.  İspanyol raket; 1980'de Roland Garros ve Wimbledon'u aynı yıl içinde kazanan İsveçli efsane Björn Borg'dan beri bunu başaran ilk isim oldu. İki tenisçi altıncı kez bir Grand Slam turnuvası finalinde karşılaştılar. Mats Wilander ve Ivan Lendl ile Pete Sampras ve Andre Agassi bu başarıyı beşer kez yakalamışlardı.  İki tenisçinin bundan önceki 17 randevuda Nadal’ın Federer’e   11-6 üstünlüğü  var. İkilinin çim kort mücadelelerinin ikisinde de Federer güldü, 2006 ve 2007'de Wimbledon'da rakibini finalde devirerek şampiyon oldu.

Wimbledon'da en çok mutlu sona ulaşan erkek tenisçi 7 şampiyonlukla Amerikalı efsane raket Pete Sampras. Peşpeşe beşer şampiyonluğu bulunan İsveçli Björn Borg ve İsviçreli Roger Federer bu turnuvayı en çok üstüste kazanan erkek tenisçiler. Federer Fransa'da hiç şampiyon olamadı; 2006, 2007 ve 2008'de final oynadı, Nadal'a yenildi. Nadal ise Wimbledon'da hiç şampiyon olamadı; 2006 ve 2007'de final oynadı, Federer'e yenildi.

Maç sonu....

Roger Federer: Elimden geleni yaptım ama sizler de gördünüz; Rafa inanılmaz bir oyuncu. Tebrik ederim!..

Rafael Nadal: Benim için çok özel bir turnuvayı kazandığım için mutluyum ama asıl sevincim finalde Roger gibi bir sportmenle karşılaşmış olmak. Bu spora kazandırdıkları için Roger'ye çok teşekkür ederim, O hala 1 numara!..