İsrail'den haberler

Dünya
9 Temmuz 2008 Çarşamba

Ünlü cazcılar İsrail yolunda

Dünyanın en ünlü caz bas gitaristleri, Stanley Clark, Victor Wooten ve Marcus Miller, İsrail’de konser vermeye hazırlanıyorlar. Konserin 11 Ekim tarihinde Tel Aviv’deki Frederic Mann Auditoryumu’nda gerçekleşmesi bekleniyor.

İnternette yeni reklam çağı

İsrailli bir teknoloji şirketi, yeni bir online reklam teknolojisi piyasa sunarak Google’a bu alanda rakip olmaya hazırlanıyor. Peer39 isimli şirketin yeni reklam modelinde, reklamlar internet sayfası okunduktan sonra okuyucuya ulaşıyor. Bu sayede, okuyucunun o sayfanın içeriği ile daha ilgili olduğu ve böylelikle reklamın daha doğru bir hedef kitleye ulaştığı vurgulanıyor. Peer39 şirketinin CEO Amiad Solomon, bu sayede reklam verenlerin hedeflerine kitlelerine doğrudan ulaşan reklam verebileceklerini belirtti. Solomon’a göre, bu sistemin diğer bir avantajı da, reklamın hiçbir zaman kendisini veya ürününü eleştiren bir sitede veya sayfada yer almamasının garantilenmiş olması. “Hiçbir zaman reklamınızın, sizin ürününüzü kötüleyen veya eleştiren bir sayfada yer almasını istemezsiniz. Bu, reklam paralarının boşa verilmesi demektir.”

İsrail yanlısı Amerikan senatör hayatını kaybetti

ABD Senatosu’nun Kuzey Carolina senatörü ve İsrail destekçisi Jesse Helms, 86 yaşında hayatını kaybetti. 1973 yılından 2003 yılına kadar Amerikan Senatosu’nda görev yapan Helms, özellikle 1984 seçimlerinden sonra desteklediği kararlarla İsrail’in en sıkı savunucularından biri olduğunu gösterdi. 1990’lı yıllarda Senato’nun Dış ilişkiler Komitesi’nin Başkanlığı’nın yürüten Helms, Oslo Görüşmeleri sırasında Amerikan yönetimini etkileme konusunda aktif rol oynadı.