Dostluk’da renkli seder...

Toplum
11 Şubat 2009 Çarşamba

Tu Bişvat Bayramı 8 Şubat Pazar  aksamı Dostluk Yurdu Derneği’nde Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın katılımıyla coşku içinde kutlandı. Etkinliğin sunuculuğunu üstlenen  Kleri Kapyas’ın  Hazan Natan Siliki’yi davet ederek Sederi düzenlemesini  istedi.

Hazan Siliki Seder’e başlamadan Hahambaşı Rav İsak Haleva, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı. Ardından dernek üyelerinin katılımı ile berahalar ve duaları okunan meyveler ve kuruyemişler yenildi.

DYD Başkanı  Ceki Karmona yaptığı konuşmada Tu- Bisvat bayramının  Dostluk Yurdu Derneği için büyük önem taşıdığını, farklı bir neşeyle karşılandığına değindi. Başkan Karmona, günümüzden   43 yıl önce bir Tu-Bişvat’ta derneğin bir avuç gönüllü önderliğinde kurulmasıyla  bu günlere gelindiğini belirtti. Bir gençlik derneği olarak, genç nesle verilen önemi vurgulayan Karmona, sanatın da dernek çalışmalarında ön plana çıktığını, bu bağlamda derneğin bir çok sanatçının yeteneğini göstermesinde ön ayak olduğunu da belirtti.  Başkan Karmona “bu akşam da cemaatimizin tanınmış ve bu dernekten yetişen gruplarını dinlemek üzere Şef İzzet Bana önderliğinde  Nes grubu ile Estreyikas d’Estambol Çocuk Korosu’nu ve  Şef Cako Taragano yönetimindeki Sinagog İlahileri korosunu sahneye davet ediyorum” dedi ve herkesin bayramını kutladı.

 Aynı sahneyi paylasan üç grup seslendirdikleri eserlerle konuklara  duygulu ve hoş dakikalar yaşattılar.