Bilgilendirme toplantısına büyük ilgi

9 Şubat Pazartesi akşamı Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya önderliğinde, cemaate yönelik olağan bilgilendirme toplantılarından biri daha düzenlendi.

Toplum
11 Şubat 2009 Çarşamba

Olağanüstü bir katılımın gerçekleştiği toplantının amaçlarından biri de,  Gazze Operasyonu sırasında ülkemizde artan antisemitizm söylemlerinin, cemaat bireylerinde yarattığı endişeyi paylaşmak ve bilgi alışverişinde bulunmaktı.  Cemaat yönetimince yapılan temasların, basın bildirilerinin ve televizyon kanallarında yayınlanan söyleşilerin dile getirildiği toplantıda, Başkan Ovadya Türk Musevi Cemaat yönetiminin belki de uzun yıllar sonra ilk kez, duyulan rahatsızlığı açıkça dile getirildiğinin altını çizdi. Başkan ayrıca basına verilen demeçler ile Türk Musevi Cemaati’nin kendisini tanıtma olanağını bulduğunu da açıkladı.

Açıklamaların ardından yöneltilen soruları yanıtlayan cemaat idarecileri, konuyla ilgili yazılı ve görsel basında yer alan açıklama ve söyleşilere “musevicemaati.com” internet adresinden ulaşılabileceğini söylediler.

Belirli aralıklarla yapılan Cemaat Bilgilendirme Toplantılarına yüksek sayıda katılım sağlanamazken,  bu kez cemaat bireyleri toplantıya büyük ilgi gösterdiler.